Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
  1. #1
    Xbox Camper's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Gender
    male
    Location
    United Kingdom
    Posts
    22
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Angelic

    Question Will my PC be able to run Battlefield 3 on high settings...

    Intel® Core ™ i7-2600
    Windows® 7 Ultimate (64 Bit)
    12 GB DDR3 Bellek
    2GB ATI HD6750

    Is it possible to run Battlefield 3 at high settings with this computer?

  2. #2
    Private Ali's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Gender
    male
    Location
    Oberfranken
    Posts
    91
    Reputation
    17
    Thanks
    10
    My Mood
    Cynical
    Stop posting your E-Penis.
    Battlefield 3 will run on your PC, but i guess you already knew that.

  3. #3
    Xbox Camper's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Gender
    male
    Location
    United Kingdom
    Posts
    22
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Angelic
    I Know it gonna run, but i want high settings.. that why i made a topic to ask -.-

  4. #4
    Tick Me On's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Gender
    male
    Location
    ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Posts
    295
    Reputation
    9
    Thanks
    32
    I dislike when people buy computers only because they see big numbers, and they know nothing about what the hardware actually is.

    The specs aren't released, but there is no reason in hell why you should not be able to play on high.

  5. #5
    oleksx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Gender
    male
    Location
    Right behind you
    Posts
    119
    Reputation
    10
    Thanks
    49
    My Mood
    Amused
    Pretty much i guess, kinda crappy video card you got.
    Not sure if highest sttings in 1080p monitor tho.

  6. #6
    Moto's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Gender
    male
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    13,057
    Reputation
    707
    Thanks
    13,438
    My Mood
    Blah
    You have a fucking super-computer. Good luck finding a way to NOT run a game on high settings.



  7. #7
    Divine Nexus's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Gender
    male
    Posts
    343
    Reputation
    1
    Thanks
    28
    My Mood
    Bored
    There's no official requirements, so I suggest you go online and check out the Battlefield: Bad Company 2 benchmarks, find your resolution and anti-aliasing configuration, then check out the results. Of course, use common sense and downscale the result a bit because of course Battlefield 3 will be superior when it comes to gnawing on hardware, just take an accurate guess since BC2 is the closest thing we can use to predict.

    I'm not sure if I can post an outside link, because I found a great benchmark site. For the computer I'm building, the site scored it at about 100 FPS with their test rig. So take that number, or whatever you have, and take into consideration their testing hardware.

    If their CPU or RAM is faster, deduct a few frames; if yours is better, add a few. Good benchmarking sites will tell you which section of the game they used to test. So you can expect that your FPS will be more or less that number. Afterwards, take into consideration the FoV in some of the videos, to see how much your GPU will have to render. Once you calculated everything, divide your FPS by a good number, because we don't know exactly how optimized BF3 will be. After that, you should have a good idea if you'll be able to run it at playable frames.

    It seems like a lot of work in words, but trust me, it really isn't.

    EDIT: @Moto Crysis at a huge resolution, tons of AA, and with photo-realistic natural + lighting mods. Then again, that's in a league of its own.
    Last edited by Divine Nexus; 08-18-2011 at 09:59 PM.

  8. #8
    Moto's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Gender
    male
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    13,057
    Reputation
    707
    Thanks
    13,438
    My Mood
    Blah
    Quote Originally Posted by Divine Nexus View Post
    There's no official requirements, so I suggest you go online and check out the Battlefield: Bad Company 2 benchmarks, find your resolution and anti-aliasing configuration, then check out the results. Of course, use common sense and downscale the result a bit because of course Battlefield 3 will be superior when it comes to gnawing on hardware, just take an accurate guess since BC2 is the closest thing we can use to predict.

    I'm not sure if I can post an outside link, because I found a great benchmark site. For the computer I'm building, the site scored it at about 100 FPS with their test rig. So take that number, or whatever you have, and take into consideration their testing hardware.

    If their CPU or RAM is faster, deduct a few frames; if yours is better, add a few. Good benchmarking sites will tell you which section of the game they used to test. So you can expect that your FPS will be more or less that number. Afterwards, take into consideration the FoV in some of the videos, to see how much your GPU will have to render. Once you calculated everything, divide your FPS by a good number, because we don't know exactly how optimized BF3 will be. After that, you should have a good idea if you'll be able to run it at playable frames.

    It seems like a lot of work in words, but trust me, it really isn't.

    EDIT: @Moto Crysis at a huge resolution, tons of AA, and with photo-realistic natural + lighting mods. Then again, that's in a league of its own.
    His computer could still easily take it.



  9. #9
    Divine Nexus's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Gender
    male
    Posts
    343
    Reputation
    1
    Thanks
    28
    My Mood
    Bored
    Quote Originally Posted by Moto View Post


    His computer could still easily take it.
    Well it depends on the desired frame rate. A lot of people find 20 FPS playable, but some players won't settle for less than 40 on their Eyefinity
    set ups.

    I feel like such an ass quoting the person right above me.

    Anyway, of course what you're pointing out is true.

    EDIT: How many times have you changed your avatar today? Twice within the last half hour.
    Last edited by Divine Nexus; 08-18-2011 at 10:10 PM.

  10. #10
    Moto's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Gender
    male
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    13,057
    Reputation
    707
    Thanks
    13,438
    My Mood
    Blah
    Quote Originally Posted by Divine Nexus View Post
    Well it depends on the desired frame rate. A lot of people find 20 FPS playable, but some players won't settle for less than 40 on their Eyefinity
    set ups.

    I feel like such an ass quoting the person right above me.

    Anyway, of course what you're pointing out is true.

    EDIT: How many times have you changed your avatar today? Twice within the last half hour.
    I've been trying out some, I changed my font too.

    I don't know why, I always get the urge.



  11. #11
    Divine Nexus's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Gender
    male
    Posts
    343
    Reputation
    1
    Thanks
    28
    My Mood
    Bored
    Quote Originally Posted by Moto View Post


    I've been trying out some, I changed my font too.

    I don't know why, I always get the urge.
    Weird I never notice new fonts. I always keep my stuff the same, don't really care about it.

  12. #12
    Moto's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Gender
    male
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    13,057
    Reputation
    707
    Thanks
    13,438
    My Mood
    Blah
    Quote Originally Posted by Divine Nexus View Post
    Weird I never notice new fonts. I always keep my stuff the same, don't really care about it.
    You must not be self-conscious about your account.



  13. #13
    Commander X's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Gender
    male
    Location
    Anonymous
    Posts
    723
    Reputation
    83
    Thanks
    2,498
    Yes your computer will be fine with running the game, but what is your resolution?

    Quote Originally Posted by Moto View Post
    You have a fucking super-computer. Good luck finding a way to NOT run a game on high settings.
    That is not a super computer. He needs a Intel® Core™ i7-990X Processor Extreme Edition, then he needs G.Skill Ripjaws series RAM and have have 24GB, then for a video card he needs the GeForce GTX 590. That would be a super computer in a rich guy's hands.
    Last edited by Commander X; 08-21-2011 at 10:15 AM.


    "Christian Bible, the Gospel of Mark, chapter five, verse nine. We acknowledge this as an appropriate metaphor. We are Legion, a terminal of the Geth. We will integrate into Normandy."
    -Legion

  14. #14
    Divine Nexus's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Gender
    male
    Posts
    343
    Reputation
    1
    Thanks
    28
    My Mood
    Bored
    Quote Originally Posted by Commander X View Post
    Yes your computer will be fine with running the game, but what is your resolution?



    That is not a super computer. He needs a Intel® Core™ i7-990X Processor Extreme Edition, then he needs G.Skill Ripjaws series RAM and have have 24GB, then for a video card he needs the GeForce GTX 590. That would be a super computer in a rich guy's hands.
    Quad GeForce GTX 590 SLI configuration, overclocked.

    Imagine the cooling and PSU you would need for that bitch.
    Last edited by Divine Nexus; 08-21-2011 at 12:57 PM.

  15. #15
    Commander X's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Gender
    male
    Location
    Anonymous
    Posts
    723
    Reputation
    83
    Thanks
    2,498
    You would need industrial size fans for that monster.


    "Christian Bible, the Gospel of Mark, chapter five, verse nine. We acknowledge this as an appropriate metaphor. We are Legion, a terminal of the Geth. We will integrate into Normandy."
    -Legion

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Will HD6870 or 6850 be able to run in this?
    By Dracconus in forum Hardware & Software Support
    Replies: 7
    Last Post: 10-23-2011, 02:33 PM
  2. How to run crossfire on high priority
    By DestinSoul in forum CrossFire Help
    Replies: 1
    Last Post: 05-11-2010, 09:15 AM
  3. Run Crossfire In High Priority
    By serpentine in forum CrossFire Discussions
    Replies: 55
    Last Post: 04-21-2010, 11:48 PM
  4. [Help] Would my computer be able to run WarRock?
    By gdog163 in forum WarRock Discussions
    Replies: 23
    Last Post: 12-05-2009, 09:05 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 06-30-2007, 12:33 AM