Thread: BF3 playable?

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Rampant_uterus's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Gender
    male
    Posts
    620
    Reputation
    7
    Thanks
    101

    BF3 playable?

    My PC has not been running so good. About 2 years ago CoD MW would stutter when playing =/ I thought it was FPS but I think its actually CPU.

    Crysis 2 plays better on my PC than Combat arms.... (stutter)

    Win XP sp2 Home 32bit
    Pentium 4 Prescott 660 3.6ghz
    2GB ram (4x 512mb sticks)
    Radeon Sapphire HD 5770 1gb gddr5/ Nvidia XFX 9800GTX Black 512mb GDDR3

    I also have an issue with my system becomming very defragged each day? (is this from alot on C Drive or Desktop? I'm not using much space on main drive (about 83gb used of 153gb - and second duplicate HD + 600gb external)

  2. #2
    Fogest's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Gender
    male
    Location
    Canada, Ontario
    Posts
    3,094
    Reputation
    164
    Thanks
    8,228
    My Mood
    Amazed
    I'm not sure if XP supports the version of directx that BF3 uses. Also you don't have much RAM 2GB is the minimum requirement.

    And the video card idk. I'm not a hardware expert.

  3. #3
    Divine Nexus's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Gender
    male
    Posts
    343
    Reputation
    1
    Thanks
    28
    My Mood
    Bored
    Precisely what Fogest replied, BF3 will likely not have support for DirectX 9, so it would benefit you to upgrade to Windows 7, and then upgrade RAM to at least 4 GB as that OS is more RAM consuming.

  4. #4
    Fogest's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Gender
    male
    Location
    Canada, Ontario
    Posts
    3,094
    Reputation
    164
    Thanks
    8,228
    My Mood
    Amazed
    Quote Originally Posted by Divine Nexus View Post
    Precisely what Fogest replied, BF3 will likely not have support for DirectX 9, so it would benefit you to upgrade to Windows 7, and then upgrade RAM to at least 4 GB as that OS is more RAM consuming.
    Upgrading can be free anyway so why not upgrade. But I won't go into detail how here. If you don't know how PM me.

  5. #5
    Pandemic's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Gender
    male
    Location
    Seattle
    Posts
    3,595
    Reputation
    143
    Thanks
    275
    My Mood
    Angelic
    Win XP sp2 Home 32bit ✓ (i think)
    Pentium 4 Prescott 660 3.6ghz <----- im pretty sure if the game sees this its going to run away.
    2GB ram (4x 512mb sticks) ✓ (minimum)
    Radeon Sapphire HD 5770 1gb gddr5/ Nvidia XFX 9800GTX Black 512mb GDDR3 ✓

  6. #6
    Fogest's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Gender
    male
    Location
    Canada, Ontario
    Posts
    3,094
    Reputation
    164
    Thanks
    8,228
    My Mood
    Amazed
    Quote Originally Posted by Pandemic View Post
    Win XP sp2 Home 32bit ✓ (i think)
    Pentium 4 Prescott 660 3.6ghz <----- im pretty sure if the game sees this its going to run away.
    2GB ram (4x 512mb sticks) ✓ (minimum)
    Radeon Sapphire HD 5770 1gb gddr5/ Nvidia XFX 9800GTX Black 512mb GDDR3 ✓
    WinXP doesn't support latest directs which I'm pretty sure game requires. Also in min specs it says Windows Vista is the min. So OS probably needs a upgrade.

  7. #7
    Tick Me On's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Gender
    male
    Location
    ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Posts
    295
    Reputation
    9
    Thanks
    32
    Quote Originally Posted by Rampant_uterus View Post
    My PC has not been running so good. About 2 years ago CoD MW would stutter when playing =/ I thought it was FPS but I think its actually CPU.

    Crysis 2 plays better on my PC than Combat arms.... (stutter)

    Win XP sp2 Home 32bit
    Pentium 4 Prescott 660 3.6ghz
    2GB ram (4x 512mb sticks)
    Radeon Sapphire HD 5770 1gb gddr5/ Nvidia XFX 9800GTX Black 512mb GDDR3

    I also have an issue with my system becomming very defragged each day? (is this from alot on C Drive or Desktop? I'm not using much space on main drive (about 83gb used of 153gb - and second duplicate HD + 600gb external)
    You wouldn't even be able to start it. Sorry to be the bearer of bad news, but your system is old. Your ram is the bare minimum, and your CPU and OS don't even come close.

  8. #8
    J Miliam's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Gender
    male
    Posts
    8,287
    Reputation
    392
    Thanks
    432
    My Mood
    Tired
    Quote Originally Posted by Fogest View Post



    Upgrading can be free anyway so why not upgrade. But I won't go into detail how here. If you don't know how PM me.
    Torrents ftw

  9. #9
    Fogest's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Gender
    male
    Location
    Canada, Ontario
    Posts
    3,094
    Reputation
    164
    Thanks
    8,228
    My Mood
    Amazed
    Quote Originally Posted by J Miliam View Post


    Torrents ftw
    I normally use file hoster sites to download warez but I used a torrent for Win 7 only because it's a big file.

  10. #10
    Faux's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Gender
    male
    Location
    Winnipeg, Manitoba
    Posts
    1,344
    Reputation
    33
    Thanks
    272
    My Mood
    Pensive
    Lol no you wont even be able to play it on low.

  11. #11
    stylos114's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Gender
    male
    Location
    可憐的母狗世界
    Posts
    375
    Reputation
    45
    Thanks
    54
    My Mood
    Paranoid
    Well i thing XP is the best for gaming.....
    WANNAH SMOKE SUM COLOURED WEED? THERE YAH GO --->

  12. #12
    Tick Me On's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Gender
    male
    Location
    ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Posts
    295
    Reputation
    9
    Thanks
    32
    Quote Originally Posted by stylos114 View Post
    Well i thing XP is the best for gaming.....
    Lolno.

    XP is 10 years old. It's time to wake up and get Win7. Sorry.

  13. The Following User Says Thank You to Tick Me On For This Useful Post:

    Fogest (09-22-2011)

  14. #13
    Stevenom's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Gender
    male
    Location
    Summoner's Rift
    Posts
    17,746
    Reputation
    1087
    Thanks
    1,916
    My Mood
    Doubtful
    You should get a better processor and a new motherboard to support the processor.
    >>

  15. The Following User Says Thank You to Stevenom For This Useful Post:

    Fogest (09-23-2011)

  16. #14
    ANG3LM4N's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Gender
    male
    Posts
    45
    Reputation
    10
    Thanks
    86
    My Mood
    Cynical
    2001 called they want their OS back, time to upgrade pal get with 2011. Win 7 64bit runs better than any OS before it including your precious ancient XP.

  17. #15
    NewDimi's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Gender
    male
    Location
    Germany
    Posts
    2
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Bored
    Quote Originally Posted by Boss View Post
    You should get a better processor and a new motherboard to support the processor.
    >>
    CPU: AMD Phenom II X4 955
    Mainboard: ASUS M5A88-M
    Graphic: AMD Radeon HD 6670
    Ram: 4GB
    is that also good?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. BF3 BETA KEY
    By rowan112 in forum Battlefield 3 (BF3) Hacks & Cheats
    Replies: 7
    Last Post: 02-10-2011, 01:26 PM
  2. Real life BF3
    By Dakota in forum Battlefield 3 (BF3) Hacks & Cheats
    Replies: 7
    Last Post: 12-18-2010, 08:02 AM
  3. bf3, how to get beta key
    By woodz in forum Beta Games
    Replies: 6
    Last Post: 09-30-2010, 02:40 PM
  4. [Discussion] What are you waiting for? Bfbc2, bf3 or bf 1943!
    By Jarppi in forum Battlefield 2 Hacks & Cheats
    Replies: 14
    Last Post: 08-23-2010, 11:15 PM
  5. [Release] MW2 1.0.169 Crack Now Playable Online
    By snakdat in forum Call of Duty 6 - Modern Warfare 2 (MW2) Hacks
    Replies: 7
    Last Post: 12-01-2009, 08:36 PM