Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Ravallo's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Gender
    male
    Location
    The Netherlands
    Posts
    17,106
    Reputation
    2134
    Thanks
    5,667
    My Mood
    Angelic

    Post [Solution] "Failed to ping closest servers, please try again ..."

    Wanted to play the all new Battlefield 3 Beta on PC, but came across the following error while trying to join a game?
    ("Failed to ping closest servers, please try again. If this happens frequently, check your firewall settings")

    Here's how to solve it!

    1. Navigate to your installation folder.
    2. 32-bit: "C:\Program Files\Origin Games\Bèta Battlefield 3"
    3. 64-bit: "C:\Program Files (x86)\Origin Games\Bèta Battlefield 3"
    4. Change the name of the folder to "Beta Battlefield 3" (instead of "Bèta Battlefield 3")
    5. Now open regedit (run -> regedit) and edit the following keys (NOTE: check which version applies to you)


    Windows X64:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\EA Games\BF3 Beta

    Edit the following two (Bèta to Beta again):
    • "GDFBinary"="C:\Program Files\Origin Games\Beta Battlefield 3\GDFBinary_en_US.dll"
    • "Install Dir"="C:\Program Files\Origin Games\Beta Battlefield 3\"


    Windows X86 (32Bit):
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\EA Games\BF3 Beta

    Edit the following two (Bèta to Beta again):
    • "GDFBinary"="C:\Program Files\Origin Games\Beta Battlefield 3\GDFBinary_en_US.dll"
    • "Install Dir"="C:\Program Files\Origin Games\Beta Battlefield 3\"


    Help, it still doesn't work for me!
    - Reboot your PC
    - Disable your AntiVirus, still
    - Run Origin as administrator
    - Open the battlelog in IE (Internet Explorer)
    - Don't hit the 'Quick Match' button, instead, navigate through the 'Server Browser'


     

    MSN: woutervvelsen@live.nl
    Timezone: GMT +1



    Middleman since: April 13th, 2011
    Marketplace minion since: April 18th, 2011
    Runescape minion since: June 6th, 2011
    Moderator since: September 28th, 2011
    General Moderator since: November 2nd, 2011
    Global Moderator since: April 29th, 2012
    Super User since: November 1st, 2013

  2. The Following 2 Users Say Thank You to Ravallo For This Useful Post:

    Fogest (10-02-2011),Leaf (10-03-2011)

  3. #2
    black_iceee's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Gender
    male
    Location
    somewhere
    Posts
    127
    Reputation
    16
    Thanks
    86
    My Mood
    Psychedelic
    use chrome or mozzila firefox..
    IE doesn't work
    bla bla bla

    bla bla bla

  4. #3
    Ravallo's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Gender
    male
    Location
    The Netherlands
    Posts
    17,106
    Reputation
    2134
    Thanks
    5,667
    My Mood
    Angelic
    Quote Originally Posted by black_iceee View Post
    use chrome or mozzila firefox..
    IE doesn't work
    Either one works for me, but IE was advised.


     

    MSN: woutervvelsen@live.nl
    Timezone: GMT +1



    Middleman since: April 13th, 2011
    Marketplace minion since: April 18th, 2011
    Runescape minion since: June 6th, 2011
    Moderator since: September 28th, 2011
    General Moderator since: November 2nd, 2011
    Global Moderator since: April 29th, 2012
    Super User since: November 1st, 2013

  5. #4
    black_iceee's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Gender
    male
    Location
    somewhere
    Posts
    127
    Reputation
    16
    Thanks
    86
    My Mood
    Psychedelic
    I use IE usualy and tried to play throguht it and always got that error
    googled it and saw someone said to use firefox
    works perfectly
    bla bla bla

    bla bla bla

  6. #5
    Leaf's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Gender
    male
    Location
    the Netherlands.
    Posts
    2,059
    Reputation
    456
    Thanks
    417
    My Mood
    Cheerful
    That helped me out!

    @Fogest
    Stick
    Ex-



    Previous Names: Leaf, Acinonyx, Fawkes.


  7. #6
    Unconnect's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Gender
    male
    Posts
    39
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Cool
    IE Works for me fine

  8. #7
    dadirta's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Gender
    male
    Posts
    6
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Lurking
    My friend is using a 64-bit asus g73sw-a1 asus laptop and is attempting to run the bf3 beta for the first time. None of the fixes above have worked for him. (the folders names did not have the accent to begin with)
    Since he does not have an account on mpgh and doesnt want to make one, I am posting this on behalf of him. What can he do to fix this. Just to clarify, his firewall is allowing it through, i doubt sophos anti-virus is blocking it, and he uses the latest version of IE.

  9. #8
    Ravallo's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Gender
    male
    Location
    The Netherlands
    Posts
    17,106
    Reputation
    2134
    Thanks
    5,667
    My Mood
    Angelic
    Quote Originally Posted by dadirta View Post
    My friend is using a 64-bit asus g73sw-a1 asus laptop and is attempting to run the bf3 beta for the first time. None of the fixes above have worked for him. (the folders names did not have the accent to begin with)
    Since he does not have an account on mpgh and doesnt want to make one, I am posting this on behalf of him. What can he do to fix this. Just to clarify, his firewall is allowing it through, i doubt sophos anti-virus is blocking it, and he uses the latest version of IE.
    And when he navigates through the Servers?


     

    MSN: woutervvelsen@live.nl
    Timezone: GMT +1



    Middleman since: April 13th, 2011
    Marketplace minion since: April 18th, 2011
    Runescape minion since: June 6th, 2011
    Moderator since: September 28th, 2011
    General Moderator since: November 2nd, 2011
    Global Moderator since: April 29th, 2012
    Super User since: November 1st, 2013

  10. #9
    dadirta's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Gender
    male
    Posts
    6
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Lurking
    Still nothing...

Similar Threads

  1. "Too many login attempts. Please try again later"
    By IchigoK in forum Combat Arms Help
    Replies: 18
    Last Post: 09-10-2011, 07:37 PM
  2. [Solved] please try again after logging in through the website
    By Infinitive in forum Vindictus Help
    Replies: 4
    Last Post: 08-01-2011, 04:04 PM
  3. pleas healp me ... Login error. Please try again.
    By palblackeagle in forum WarRock Help
    Replies: 3
    Last Post: 07-09-2011, 04:14 AM
  4. Replies: 10
    Last Post: 12-09-2009, 03:28 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: 09-05-2008, 02:16 PM

Tags for this Thread