Thread: freeze problem

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    kolon82's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Gender
    male
    Posts
    35
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Bitchy

    freeze problem

    hello i have another problem i manedged to get the game working but when i get in the game i can play only like 20min or les the my pc freeze s the game if u know what is the problem plz help me

  2. #2
    bullpop's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Gender
    male
    Location
    Sweden
    Posts
    3,695
    Reputation
    287
    Thanks
    2,168
    My Mood
    Psychedelic
    Try running the game in windowd mode, i had this problem after the latest patch... And now im running it in Windowd mode.

    Or try to lower your Graphics settings.
    MPGH Member Since 10/17/2010
    Battlefield Minion Since 01/22/2014 till - 08/27/2014
    APB Minion since 11/12/2011 till 4/16/2012

  3. #3
    kolon82's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Gender
    male
    Posts
    35
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Bitchy
    i have navidia 2gb grafic card i think graphicks arnt a problem

  4. #4
    bullpop's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Gender
    male
    Location
    Sweden
    Posts
    3,695
    Reputation
    287
    Thanks
    2,168
    My Mood
    Psychedelic
    Quote Originally Posted by kolon82 View Post
    i have navidia 2gb grafic card i think graphicks arnt a problem
    That didn't give me so much information about your graphics card, i have an Radeon 2GB.
    Last edited by bullpop; 12-21-2011 at 08:01 AM.
    MPGH Member Since 10/17/2010
    Battlefield Minion Since 01/22/2014 till - 08/27/2014
    APB Minion since 11/12/2011 till 4/16/2012

  5. #5
    kolon82's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Gender
    male
    Posts
    35
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Bitchy
    the windowd didnt work

  6. #6
    Noovaa's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Gender
    male
    Posts
    1,611
    Reputation
    51
    Thanks
    143
    Give us information about your graphics card.

    (i.e: I run a ATI Radeon HD 5670 2.66 card)

    Also If your running hacks, turn them off. You could also try turning off your Anti virus.
    Last edited by Noovaa; 12-21-2011 at 12:04 PM.

  7. #7
    deano20010's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Gender
    male
    Location
    uk
    Posts
    177
    Reputation
    11
    Thanks
    40
    My Mood
    Lurking
    usually when that sort of crash happens after 20 mins is because of overheating, check the oc of the graphics card mate when playing.

  8. #8
    Noovaa's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Gender
    male
    Posts
    1,611
    Reputation
    51
    Thanks
    143
    He was probably using hacks. And now that hes stopped, he doesn't bother to post to say thank you.

  9. #9
    kolon82's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Gender
    male
    Posts
    35
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Bitchy
    no i wasnt hacking i dont hack bf3 only cod i have a geforce gt 550m cuda 2gb

  10. #10
    Noovaa's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Gender
    male
    Posts
    1,611
    Reputation
    51
    Thanks
    143
    Quote Originally Posted by kolon82 View Post
    no i wasnt hacking i dont hack bf3 only cod i have a geforce gt 550m cuda 2gb
    How long have you had that graphics card? If your power supply has under 450w then it could be overheating and crashing high end games such as BF3.

    If push comes to shove, just reinstall anything. Its such a bother but it will most likely work afterwards.

  11. #11
    kokakkkkk's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Gender
    male
    Posts
    4
    Reputation
    10
    Thanks
    0

    Ultimate Battlefield 3 fixes guide (read carefully)

    POST BELOW IF THIS HELPED YOU!!

    I see that a lot of ppl are still having issues with the game (crashes, rubberbanding, disconnections etc etc). I resolved most of my problem, now the game is stable and i only get disconnected if the whole server that i'm playing in, crash, or if an admin log in with a reserved slot .

    Here's a complete and detailed list with things you can try in order to completely fix your battlefield:

    Problem 1:
    The game ALWAYS crash after 2-5 minutes/pc reboot itself after 2-5 minutes.

    Solution:
    -Reboot your computer, open the bios (by spamming del on your keyboard)
    -Get to the motherboard configuration-north bridge configuration
    -Disable HD audio. if it's enabled, you simply press + till it says is disabled.

    IMPORTANT:
    by doing this, your PC audio will be completely disabled unless you have an audio card or an USB headset or something similiar (usb).
    To re-enable audio, simply get back to the settings and enable HD audio again.

    Problem 2:
    The game crash randomly after about 15/20 minutes.

    Solution:
    -Press start (or the windows logo)
    -Type in the searchbar "cmd" without the "
    -Press enter
    -a command windows should open up. write "bcdedit /set increaseUserVa 3072" without the "
    -Press enter

    Case 1: operation concluded succesfully (or a similiar message)
    -reboot PC

    Case 2: you are not allowed to do that (or a similiar message)
    -Press start again
    -Click "all programs"
    -Click "accessories"
    -RIGHT click "command prompt" and click "Run As Admin"
    -Type in the command windows "bcdedit /set increaseUserVa 3072" as always without the "
    -Reboot

    This will fix the problem, wich is caused by memory leak

    Problem 3:
    Get disconnected very often without a reason.

    Solution 1:
    -Download PBsetup from here: PunkBuster Online Countermeasures
    -Extract the files in a folder
    -Run PBSETUP.exe
    -Click "add a game"
    -Select "Battlefield 3". The path of the game should be detected automatically, if not, point it to the right path.
    -Click check for updates
    -Once the downloads are over, you'll get a message "battlefield 3 is up to date" or similiar. you may now close the application.

    Solution 2
    -Click on the windows logo/start button
    -In the searchbar, type services.msc
    -Press ENTER
    -A list of services should now be in front of you.
    -Click "extended" tab
    -Search for "UPnP host devices" or something similiar (the description is something like: Allow hosting of UPnP devices blablabla)
    -Right click it
    -Click Properties
    -I don't know how to translate this, but there is an option like "startup", in the general tab. You can choose between: Automatic (delayed startup), Automatic, Manually, Disabled. You must choose Disabled.
    -Click on "stop service"
    -Click "apply" and close that little windows.
    -Search for "SSPD discovery" and do the same things that you did above.
    -Close everything
    -Reboot.

    Solution 3
    -Open chrome/IE/firefox
    -Type in the adress bar 192.168.0.1 and press enter. if nothing work with that IP, try with one of these: 192.168.1.1, 127.0.0.1, 127.0.1.1. With one of these IPs you should be able to open up your router's page.
    -Log into the router panel (username is usually "admin" or "administrator", aswell as the password)
    -Once you are in, you should search for an option called UPnP, and disable it. it might be somewhere in the advanced options, i really can't help you with this one because it's not on my router, and every router it's different, so you might or might not have it.

    In case you still have the problem...well...go to the nearest churc and turn on a candle, then prey for a bit.

    Problem 4:
    EXTREME rubberbanding, mostly in Caspian Borders, Teheran Highway and Grand Bazhaar.

    what's rubberbanding?
    Battlefield 3 Rubberbanding. - YouTube

    Solution:
    -Reboot your computer
    -Spam DEL till you open the biones panel again
    -Search for advanced options
    -CPU configuration
    -Look for an option named "HTT" or "Hyper Treading" or "Hyper Treading Technology" and press + till it's disabled.
    -Save and exit

    I know this might look strange, but it fixed me, and 5 other friends, the rubberbanding issue (different cpu's, 4 intel and 2 amd).
    You will still notice some rubberbanding if the server is lagging.
    edit: no idead what to do with the amd, since i've been reported that htt it's just for intel :> i guess the 2 amd guys didn't have the problem in the first place or disabled another tech, i'll ask them and report here

    Problem 5:
    The screen goes black and the game crashes everytime i try to join a server

    This happened me yesterday too, basically i was playing CQ64 on metro, and the game crashed (probably god punishment or karma :P). After that, i tried to rejoin on metro like 5/6 times, everytime the game was not loading at all, and eventually crashing during the map loading:

    Solution 1:
    -Join a server with a different map, this will eventually restore the whole game (worked for me)

    Solution 2:
    -Run a repair from Origin (right click battlefield 3 on origin, and click reapair)

    ALL THE SOLUTION WROTE ABOVE ARE REVERSIBLE, SO FEEL FREE TO TEST OUT EVERYTHING, IT MIGHT HELP YOU.


    Credit and Thanks to OilSeraph

  12. #12
    bullpop's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Gender
    male
    Location
    Sweden
    Posts
    3,695
    Reputation
    287
    Thanks
    2,168
    My Mood
    Psychedelic
    Im closing this. He hasen't been active.

    //Closed.
    MPGH Member Since 10/17/2010
    Battlefield Minion Since 01/22/2014 till - 08/27/2014
    APB Minion since 11/12/2011 till 4/16/2012

Similar Threads

  1. [Help Request] Freeze problem.. :\
    By mkti1 in forum CrossFire Help
    Replies: 6
    Last Post: 06-10-2011, 07:43 PM
  2. LvL problem freeze exping
    By kurickaa in forum Crysis 2 Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 05-13-2011, 08:38 AM
  3. I have this freeze problem when running CF w/ hacks
    By haloistaken100 in forum CrossFire Help
    Replies: 1
    Last Post: 08-05-2010, 10:02 AM
  4. VB6 SUPERJUMP VALUE FREEZING!!!???problem
    By jokuvaan11 in forum WarRock - International Hacks
    Replies: 1
    Last Post: 06-10-2007, 04:37 AM
  5. WPE problem...
    By styx23 in forum General Game Hacking
    Replies: 8
    Last Post: 01-18-2006, 08:51 PM