Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    adu.12's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Gender
    male
    Posts
    126
    Reputation
    10
    Thanks
    5
    My Mood
    Lonely

    how to have a great ping?

    how to have a great ping?

  2. #2
    youngbuck1970's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Gender
    male
    Location
    MPGH.net
    Posts
    730
    Reputation
    19
    Thanks
    1,036
    My Mood
    Cheerful
    Quote Originally Posted by adu.12 View Post
    how to have a great ping?
    @adu.12 Hmm. Good question. Here's how

    1) If you want GREAT PING, MAKE SURE YOU HAVE ATLEAST 4 GB OF RAM. Anything less, you WILL get ping.

    2) You must have some pretty BEAST internet.

    and finally,

    3) Check this out: Best Settings For Best Performance(No Lag)

    Helped Me Out A Lot.

    +Thanks if I helped

    Goodluck!
    Last edited by youngbuck1970; 06-27-2011 at 12:56 AM.
    AVA Accounts Sold: 7
    Successful Transactions: 10

    UnOfficial AVA Account Buyer and Seller
    Most Active UnOfficial MPGH MiddleMan




    DON'T MAKE THE SAME MISTAKE I DID!


  3. The Following User Says Thank You to youngbuck1970 For This Useful Post:

    adu.12 (06-27-2011)

  4. #3
    /b/oss's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Gender
    male
    Posts
    13,652
    Reputation
    795
    Thanks
    3,543
    COMPUTER DOES NOT EFFECT ON PING.

    PING IS DISTANCE BETWEEN YOU AND SERVER, YOU CANT CHANGE THAT

  5. The Following User Says Thank You to /b/oss For This Useful Post:

    dragas112 (06-27-2011)

  6. #4
    dragas112's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Gender
    male
    Location
    Lithuania
    Posts
    94
    Reputation
    10
    Thanks
    8
    Quote Originally Posted by m_t_h View Post
    COMPUTER DOES NOT EFFECT ON PING.

    PING IS DISTANCE BETWEEN YOU AND SERVER, YOU CANT CHANGE THAT
    like m_t_h said, computer does not affect ping. Tho its funny that u think that way. Btw nvm that, too lazy to troll.


    To get better ping there is 2 options:
    1)Good internet connetion
    2)Living in the hosting country (Like ava's EU server is hosted in Germany as I recall)

    Or even both 1 and 2 then u will get <10 ping
    Opinions are like holes. Everyones got atleast one.

  7. The Following User Says Thank You to dragas112 For This Useful Post:

    /b/oss (06-27-2011)

  8. #5
    adu.12's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Gender
    male
    Posts
    126
    Reputation
    10
    Thanks
    5
    My Mood
    Lonely
    cFosSpeed ​​can?

  9. #6
    /b/oss's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Gender
    male
    Posts
    13,652
    Reputation
    795
    Thanks
    3,543
    Quote Originally Posted by adu.12 View Post
    cFosSpeed ​​can?
    Read above.

  10. The Following User Says Thank You to /b/oss For This Useful Post:

    dragas112 (06-27-2011)

  11. #7
    ProHackas's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Gender
    male
    Posts
    108
    Reputation
    10
    Thanks
    11
    My Mood
    Bashful
    Ok well when i used to play ava on my crappy laptop, with 1gb ram and i was sitting right next to my internet modem, i had a ping like 140 as i remember. When i got my new laptop, with 8gb of ram quad core i7 and 2gb ati radeon graphics card, (still sitting in the same spot as the other laptop), i have like aprox. 30 ping. So i do think the computer still has some affect.



  12. #8
    dragas112's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Gender
    male
    Location
    Lithuania
    Posts
    94
    Reputation
    10
    Thanks
    8
    Quote Originally Posted by ProHackas View Post
    Ok well when i used to play ava on my crappy laptop, with 1gb ram and i was sitting right next to my internet modem, i had a ping like 140 as i remember. When i got my new laptop, with 8gb of ram quad core i7 and 2gb ati radeon graphics card, (still sitting in the same spot as the other laptop), i have like aprox. 30 ping. So i do think the computer still has some affect.
    Sorry but i must do this.

    /FACEPALM

    For the last time, PING is not affected by computer, FPS is.

    Fps and ping is NOT same.

    Try US east, West, Eu servers and whose the one u got less ping on.
    Last edited by dragas112; 06-27-2011 at 07:38 AM.
    Opinions are like holes. Everyones got atleast one.

  13. #9
    ProHackas's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Gender
    male
    Posts
    108
    Reputation
    10
    Thanks
    11
    My Mood
    Bashful
    Yes i do understand that comps dont affect, and im not trying to start an arguement. But can you explain why i have a different ping if i play on different laptops that are in the exact same spot with the same internet connection and same game files, (cuz i literally copied and pasted the ava folder via usb XD)?



  14. #10
    dragas112's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Gender
    male
    Location
    Lithuania
    Posts
    94
    Reputation
    10
    Thanks
    8
    Quote Originally Posted by ProHackas View Post
    Yes i do understand that comps dont affect, and im not trying to start an arguement. But can you explain why i have a different ping if i play on different laptops that are in the exact same spot with the same internet connection and same game files, (cuz i literally copied and pasted the ava folder via usb XD)?
    Well if connection is same and spot is same then it means server location changed a.k.a. u switched lets say from EU server to US West.
    Now u may not have done it by choosing it, but u might have "Fallowed" someone from buddy list or clan to it
    Opinions are like holes. Everyones got atleast one.