Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Birdpoop's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Gender
    male
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    129
    Reputation
    10
    Thanks
    25
    My Mood
    Cold

    Post How to fix Black ops 2 frame rate stuttering!

    So, I have seen a lot of people complaining about their frame rate on BO2 going good for about a minute, then dropping really low for about 3-5 seconds. Even when they have excellent systems.

    So, right now, I'll guide you through what I did to stop my frame rate stutter.

    1. If you are running windows vista like me ( I know, Vista is shit) Turn of Aero Glass, set it to windows Classic, i know it looks like crap, but you can easily turn it back on whenever, it takes 10 seconds.

    2. Turn every single graphic option to the lowest possible, everything else to the "No" option

    3. Put the game into windowed (border) and set the Res to 800x600, or if you have a massive screen, like 1900x1200, out it into 1280x720 (if you can) Pretty muc, put it to the lowest res the game will allow you to.

    4. Now here is where it gets difficult. You must go to control panel, and adjust the page file of the HDD the game is installed on, should be the C:\ Usually, the min. size is 200MB, and the max is 4096MB, set the min. to 200, and the max to 4000, because normally the max would be around 3800 if you have never touched it before.

    5. Now, when running the game, after you open it, let it load, click online, and wait for it to load again. (for some poeple it might freeze frou about 10 seconds, it happens to me, don't worry about it.

    6. After it's done loading, hit ctrl+alt+del and open your Task Mananger, go to the apps tab, right click the Black ops 2 app, and click, "go to process", after that, right click the highlighted process, and set the priority to Above normal. (NEVER SET IT HIGHER, otherwise you may get bluescreen, a harmless one, but it will crash your computer.

    You should be fine now, do steps 5 and 6 everytime you open open the game, and your stuttering should stop in-game.

    I did this and i no longer have frame. and with a bit of editing magic, you can still make the game look good (recorded with fraps, in half-size, at res 800x600 with lowest graphics.)


  2. The Following 3 Users Say Thank You to Birdpoop For This Useful Post:

    odil12345 (11-21-2012),rich40 (03-20-2013),strikenoir07 (06-05-2013)

  3. #2
    odil12345's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Gender
    male
    Posts
    63
    Reputation
    10
    Thanks
    8
    My Mood
    Busy
    I'm gonna try it now.. Hope it works! Anyways I've left a "Thanks" for you
    My enemy's enemy is my friend.

  4. #3
    liquidsystem's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Gender
    male
    Posts
    507
    Reputation
    135
    Thanks
    670
    My Mood
    Happy
    Good guide, I just can't bother to run the game at 800x600... It's too damn small! I'm not very good at Multiplayer anyways, so I shouldn't have a problem with stuttering while recording.

  5. #4
    Birdpoop's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Gender
    male
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    129
    Reputation
    10
    Thanks
    25
    My Mood
    Cold
    haa fair enough. I like to good though, im recording clips and stuff for a montage
    Hi...

    I'm a competitive gamer, but i love to chill out sometimes and hack my way to glory in public lobbies/servers xD

    My Skill Set:
    Levels 1-10 (1 being lowest)

    C++ = 4

    C# = 3

    VB.Net = 6

    HTML5 = 6

    XHTML = 8

    My Youtube Channel ----> http://www.youtube.com/user/dylankrajewski?feature=mhee


  6. #5
    ghoulpl's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Gender
    male
    Posts
    3
    Reputation
    10
    Thanks
    5
    My Mood
    Lurking


    Change t6mp.exe affinity to run on different cores than everything else.
    Then disable Windows 7 AERO.
    This is a 100% Fix if you have 4 or more cores at your displosal.

    If you have just 2 I dont think you can run this game smoothly.

    For 4 Cores I recommend:

    t6mp.exe cores: 0,1,2
    everything else: 3

    For 8 Cores, tho untested:

    t6mp.exe cores: 0,1,2,3,4,5
    everything else: 6,7

  7. #6
    MiHawK-'s Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Gender
    male
    Location
    Latina
    Posts
    995
    Reputation
    10
    Thanks
    21
    My Mood
    Cool
    Nice tutorial, and nice video
    0 POST
    100 POST
    200 POST
    300 POST
    400 POST
    500 POST
    600 POST
    700 POST
    800 POST
    900 POST
    1000 POST

  8. #7
    Bijan Moeinzadeh's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Gender
    male
    Location
    Town of Vaginas
    Posts
    140
    Reputation
    10
    Thanks
    16
    My Mood
    Blah
    You forgot to write "remember to update your drivers"

  9. #8
    odil12345's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Gender
    male
    Posts
    63
    Reputation
    10
    Thanks
    8
    My Mood
    Busy
    Can you make a video tutorial about this, please?
    My enemy's enemy is my friend.

Similar Threads

  1. How to get black ops serial codes
    By no1joey in forum Call of Duty Black Ops Discussions
    Replies: 13
    Last Post: 02-08-2011, 08:53 AM
  2. how to open Black Ops lol
    By OwnAngel in forum Call of Duty Black Ops Help
    Replies: 10
    Last Post: 02-01-2011, 05:58 PM
  3. How to fix Black and white parts on guns *from model changes.
    By UFB-Shift in forum Combat Arms Mod Tutorials
    Replies: 22
    Last Post: 01-26-2011, 07:29 PM
  4. How to get Black ops MP free
    By topblast in forum Call of Duty Black Ops Discussions
    Replies: 7
    Last Post: 12-19-2010, 10:30 PM
  5. How to play black ops Multiplayer in Steam?
    By adu.12 in forum Call of Duty Black Ops Help
    Replies: 10
    Last Post: 11-21-2010, 04:03 AM