Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Gooseshlt's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Gender
    male
    Posts
    6
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Cheerful

    Question NEED HELP: "Monitor can't find a signal"

    First of all I would like to thank you for taking your time to take a look at my thread, any help would be greatly appreciated! Moving on, I just built a computer from scratch. Here is a list of all the parts used in the build.

    -AMD A10-5800K APU

    -MSI FM2-A75MA-E35 Motherboard

    -500GB Western Digital Caviar Blue Hard Drive (I also have an old 100gb hard drive installed from a old computer.)

    -430W Corsair CX430 Power Supply

    -Optical Drive - Lite-On DVD Burner

    -Wi-Fi Adapter - Asus PCE-N15

    -RAM - Vengence 8GB

    Now to jump to the problem. When ever I boot up my pc, my monitor doesn't do a thing, it just tells me "No-Signal." I've been through probably hundreds of forums over the internet with people having the exact same problem as me. The thing is, all of those people that were having problems either had a video card or graphics card which I don't have. I'm pretty sure I can boot up a computer because my old desk top didn't have a graphics/video card and it worked great. So my question to you guys is, how can I fix this problem? Also, I'm not a pro at this PC build thing yet so try to keep it in english.

  2. #2
    uhZylon's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Gender
    male
    Location
    192.168.1.1
    Posts
    809
    Reputation
    39
    Thanks
    364
    My Mood
    Amused
    Take the computer apart and re-build it step by step.
    Each time you add a component, check if it posts.
    If you get to a certain component and it doesn't post. There's your problem

  3. #3
    Jason`'s Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Gender
    male
    Location
    Wellington
    Posts
    1,022
    Reputation
    116
    Thanks
    58
    My Mood
    Tired
    It possibly is your DVI-D/VGA Cable.
    Try get a new cable and see if it's that.
    The same thing is happening too me and I'm getting a new cable within two days.
    Or it could be your monitor.

    I had to do a compulsory update to my PC and when I did that, the computer rebooted and the monitor said - No signal -
    I don't think it will be the graphic's card because why would it happen after update to the computer.
    The update didnt say it would do somthing to the GPA or anything.
    ^ what i'm trying to say, it possibly isn't your Graphic's card, might just be the monitor itself or the Cable.
    Is your monitor/cable new ?
    You can go to a Computer repair shop and ask for a Free quote on it





  4. #4
    Gooseshlt's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Gender
    male
    Posts
    6
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Cheerful
    I have, several times. I still couldn't see any problems with the parts.

  5. #5
    Gooseshlt's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Gender
    male
    Posts
    6
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Cheerful
    Everything is brand new, when I turn on my PC the all the fans spin, power lights come on. The monitor is also brand new, it came with a VGA cable and it didn't work. So I figured it wasn't compatible with my motherboard so I got a DVI-D to DVI-D male to male cable and still nothing. I'll take your suggestion and go to a local computer repair shop. When I get around to it, when I do I'll tell you the problem so people having the same problem as me can read this. By the way, thanks for reminding me that I can just go to a repair shop, it didn't cross my mind while I was stressing to fix my computer.

  6. #6
    Better MPGH Event Organizer Than Arun Since '12
    Former Staff
    Premium Member
    Color's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Gender
    male
    Location
    California
    Posts
    19,638
    Reputation
    2154
    Thanks
    7,649
    Quote Originally Posted by Gooseshlt View Post
    Everything is brand new, when I turn on my PC the all the fans spin, power lights come on. The monitor is also brand new, it came with a VGA cable and it didn't work. So I figured it wasn't compatible with my motherboard so I got a DVI-D to DVI-D male to male cable and still nothing. I'll take your suggestion and go to a local computer repair shop. When I get around to it, when I do I'll tell you the problem so people having the same problem as me can read this. By the way, thanks for reminding me that I can just go to a repair shop, it didn't cross my mind while I was stressing to fix my computer.
    You sure your motherboard isn't dead?

    Member Since 8/05/2012
    Editor 4/04/13 - 4/21/13
    Middleman 7/14/13 - 11/4/13

    Battlefield Minion 6/13/14-3/20/15
    Steam Minion 7/16/14-3/20/15

    Minion+ 10/1/14-3/20/15
    M.A.T. Minion 10/19/14-3/20/15
    ROTMG Minion 1/14/15-3/20/15

    Donator Since 2/26/15 (Thanks @Cursed!)
    Steam Minion 5/9/15 - 11/5/15
    OSFPS Minion 9/15/15 - 11/5/15


  7. #7
    UglyPanda's's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Gender
    male
    Posts
    26
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    My Mood
    Amused
    did you miss any fan connectors? any beep codes?

Similar Threads

  1. i need help how i can [MENTATION] ??
    By iProfessional in forum Suggestions, Requests & Help
    Replies: 4
    Last Post: 09-11-2011, 05:19 AM
  2. Need help leveling ? I can help
    By imhereforhacks in forum Playstation Hacking
    Replies: 7
    Last Post: 01-15-2011, 08:36 PM
  3. NEED HELP! Is anyone can explaine to me...
    By vovaw in forum WarRock Discussions
    Replies: 5
    Last Post: 04-09-2010, 04:00 AM
  4. [HELP]my server can not find wzmss.dll
    By cantabilex in forum MapleStory Hacks, Cheats & Trainers
    Replies: 2
    Last Post: 10-12-2009, 09:24 AM
  5. Help -_- How can i find the email i used with my CA account
    By doingtimeforlife in forum Combat Arms Discussions
    Replies: 6
    Last Post: 09-28-2009, 02:50 PM

Tags for this Thread