Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    671012's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Gender
    male
    Location
    RiceField
    Posts
    293
    Reputation
    10
    Thanks
    12

    old Hard Drive question

    ok so im trying to save some money on a optical drive and a harddrive
    so i can get some more money towards the new build im planning

    so my question is that could i use a old hard drive on my old computer

    what about the files? i really need those back...
    Do i need to format the harddrive to use it?

    the drive already has w7 and stuff installed in it
    since my computer died im unable to retrieve those files...

    thanks for helping

  2. #2
    Lovroman's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Gender
    male
    Posts
    9,430
    Reputation
    611
    Thanks
    9,715
    My Mood
    Cheerful
    Yes, you could use it.
    Try to do Repair Installation..

  3. #3
    671012's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Gender
    male
    Location
    RiceField
    Posts
    293
    Reputation
    10
    Thanks
    12
    Quote Originally Posted by Lovroman View Post
    Yes, you could use it.
    Try to do Repair Installation..
    so er once i plug it in
    and go to bios and put w7 with a usb
    and install will that erase my files?

  4. #4
    Lovroman's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Gender
    male
    Posts
    9,430
    Reputation
    611
    Thanks
    9,715
    My Mood
    Cheerful
    Quote Originally Posted by 671012 View Post
    so er once i plug it in
    and go to bios and put w7 with a usb
    and install will that erase my files?
    With USB ? If USB is slow, it's gonna take a lot of time . I recommend you to use DVD.
    Yes, go to BIOS, change primary boot device to USB(or w/e you're going to use) and boot your PC.
    It will ask you what kind of installation do you want to do(Repair Installation won't delete your files).

  5. #5
    Aborted's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Gender
    male
    Location
    Shitpost Defense
    Posts
    17,471
    Reputation
    3076
    Thanks
    6,394
    My Mood
    Twisted
    Don't do that. ^

    Just remove the old hard drive, set it up in your new system, and boot her up.
    It'll be the exact same as your old system, W7, files and all.

    I personally have 3 different Operating Systems on different drives in my rig, and simply boot which one I want.
    When the earth is changed into a humid dungeon,
    In which Hope like a bat
    Goes beating the walls with her timid wings
    And knocking her head against the rotten ceiling;
    When the rain stretching out its endless train
    Imitates the bars of a vast prison
    And a silent horde of loathsome spiders
    Comes to spin their webs in the depths of our brains,
    All at once the bells leap with rage
    And hurl a frightful roar at heaven,
    Even as wandering spirits with no country
    Burst into a stubborn, whimpering cry.
    — And without drums or music, long hearses
    Pass by slowly in my soul; Hope, vanquished,
    Weeps, and atrocious, despotic Anguish
    On my bowed skull plants her black flag.

  6. #6
    671012's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Gender
    male
    Location
    RiceField
    Posts
    293
    Reputation
    10
    Thanks
    12
    Quote Originally Posted by Aborted View Post
    Don't do that. ^

    Just remove the old hard drive, set it up in your new system, and boot her up.
    It'll be the exact same as your old system, W7, files and all.

    I personally have 3 different Operating Systems on different drives in my rig, and simply boot which one I want.
    so just plug the hdd into the new system and it will get recognized?
    no need to resintall operating system again?

    btw those are some fked up pictures if you arent a freak or anything lol

  7. #7
    Aborted's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Gender
    male
    Location
    Shitpost Defense
    Posts
    17,471
    Reputation
    3076
    Thanks
    6,394
    My Mood
    Twisted
    Quote Originally Posted by 671012 View Post
    so just plug the hdd into the new system and it will get recognized?
    no need to resintall operating system again?

    btw those are some fked up pictures if you arent a freak or anything lol
    ​Yeah, it should have no problem at all. I swap out Hard Drive's on a regular basis and haven't run into an issue.
    When the earth is changed into a humid dungeon,
    In which Hope like a bat
    Goes beating the walls with her timid wings
    And knocking her head against the rotten ceiling;
    When the rain stretching out its endless train
    Imitates the bars of a vast prison
    And a silent horde of loathsome spiders
    Comes to spin their webs in the depths of our brains,
    All at once the bells leap with rage
    And hurl a frightful roar at heaven,
    Even as wandering spirits with no country
    Burst into a stubborn, whimpering cry.
    — And without drums or music, long hearses
    Pass by slowly in my soul; Hope, vanquished,
    Weeps, and atrocious, despotic Anguish
    On my bowed skull plants her black flag.

  8. #8
    671012's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Gender
    male
    Location
    RiceField
    Posts
    293
    Reputation
    10
    Thanks
    12
    Quote Originally Posted by Aborted View Post

    ​Yeah, it should have no problem at all. I swap out Hard Drive's on a regular basis and haven't run into an issue.
    also one more question
    the drive was used on intel processor before
    but my new build has amd will that effect anything?

  9. #9
    Aborted's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Gender
    male
    Location
    Shitpost Defense
    Posts
    17,471
    Reputation
    3076
    Thanks
    6,394
    My Mood
    Twisted
    Quote Originally Posted by 671012 View Post
    also one more question
    the drive was used on intel processor before
    but my new build has amd will that effect anything?
    Not at all.
    It should work without a catch.
    When the earth is changed into a humid dungeon,
    In which Hope like a bat
    Goes beating the walls with her timid wings
    And knocking her head against the rotten ceiling;
    When the rain stretching out its endless train
    Imitates the bars of a vast prison
    And a silent horde of loathsome spiders
    Comes to spin their webs in the depths of our brains,
    All at once the bells leap with rage
    And hurl a frightful roar at heaven,
    Even as wandering spirits with no country
    Burst into a stubborn, whimpering cry.
    — And without drums or music, long hearses
    Pass by slowly in my soul; Hope, vanquished,
    Weeps, and atrocious, despotic Anguish
    On my bowed skull plants her black flag.

  10. #10
    671012's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Gender
    male
    Location
    RiceField
    Posts
    293
    Reputation
    10
    Thanks
    12
    Quote Originally Posted by Aborted View Post

    Not at all.
    It should work without a catch.
    hey i have one more question
    im trying to use this cable, for my monitor now the Dvi-D goes to my monitor and HDMI goes to the GFX card will it work?
    For HDTV HD 6ft Gold 24 1 DVI D Male to Male HDMI Cable | eBay

    EDIT:Should i go Dvi-D to Dvi-D or Dvi-D to HDMI?
    Last edited by 671012; 12-18-2013 at 05:58 PM.

Similar Threads

  1. How to free up space in hard drive.
    By uzair786uzzy in forum Suggestions, Requests & Help
    Replies: 1
    Last Post: 10-26-2009, 11:09 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 09-05-2009, 02:10 PM
  3. someone jacked my fucking hard drive
    By Gourav2122 in forum Flaming & Rage
    Replies: 18
    Last Post: 05-12-2008, 11:54 PM
  4. how do u change hard drive letters
    By prox32 in forum General
    Replies: 9
    Last Post: 07-31-2007, 08:12 PM
  5. Hard Drive Reformat
    By Bull3t in forum General
    Replies: 8
    Last Post: 06-17-2006, 01:32 PM