Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32
  1. #1
    peterpeckah's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Posts
    92
    Reputation
    47
    Thanks
    1
    My Mood
    Amused

    Need help with fraps..

    So i play CS:GO, and i tend to do amazing stuff on it and wish to upload it to youtube. unfortunately i do lag when i use fraps but i get like 200 ~ 400 fps when playing cs:go.

    COMPUTER:

    Graphics: NVIDIA Geforce GTX 660 TI
    CPU: i7 -3770 @3.40 GHZ / 3.90 GHZ
    Motherboard: Gigabyte technology
    RAM: 16gb
    HDD: 2tb
    SSD: none
    Case: AntecAntec 9-Hundred Two (902) V3 - Ultimate Gaming Tower

    Can my computer handle recording CS:GO at 120/60 frames persecond with fraps on FULL-SIZE? or do i have to upgrade some things

  2. #2
    Jew's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Gender
    male
    Location
    <dd style="overflow: hidden;">here</dd>
    Posts
    3,866
    Reputation
    289
    Thanks
    2,141
    My Mood
    Amazed
    Quote Originally Posted by peterpeckah View Post
    So i play CS:GO, and i tend to do amazing stuff on it and wish to upload it to youtube. unfortunately i do lag when i use fraps but i get like 200 ~ 400 fps when playing cs:go.

    COMPUTER:

    Graphics: NVIDIA Geforce GTX 660 TI
    CPU: i7 -3770 @3.40 GHZ / 3.90 GHZ
    Motherboard: Gigabyte technology
    RAM: 16gb
    HDD: 2tb
    SSD: none
    Case: AntecAntec 9-Hundred Two (902) V3 - Ultimate Gaming Tower

    Can my computer handle recording CS:GO at 120/60 frames persecond with fraps on FULL-SIZE? or do i have to upgrade some things
    ahm,the thing is fraps is very demanding,but your cpu is very good; what i suggest is or a SSD,that will bump up the FPS by quite a bit,or a capture card, i heard good things about the avermedia portable,or the problem MIGHT be your 660ti that is not exacly fitting a 3770 price wise,a 280x might give you better results...but it might not do a thing.

  3. #3
    Aborted's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Gender
    male
    Location
    Shitpost Defense
    Posts
    17,471
    Reputation
    3076
    Thanks
    6,395
    My Mood
    Twisted
    ​I've got over 100 FPS while recording CS:GO on a lesser build, so no, it's not your rig.
    When the earth is changed into a humid dungeon,
    In which Hope like a bat
    Goes beating the walls with her timid wings
    And knocking her head against the rotten ceiling;
    When the rain stretching out its endless train
    Imitates the bars of a vast prison
    And a silent horde of loathsome spiders
    Comes to spin their webs in the depths of our brains,
    All at once the bells leap with rage
    And hurl a frightful roar at heaven,
    Even as wandering spirits with no country
    Burst into a stubborn, whimpering cry.
    — And without drums or music, long hearses
    Pass by slowly in my soul; Hope, vanquished,
    Weeps, and atrocious, despotic Anguish
    On my bowed skull plants her black flag.

  4. #4
    peterpeckah's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Posts
    92
    Reputation
    47
    Thanks
    1
    My Mood
    Amused
    Quote Originally Posted by Aborted View Post
    ​I've got over 100 FPS while recording CS:GO on a lesser build, so no, it's not your rig.
    Any idea on what i can do?

  5. #5
    peterpeckah's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Posts
    92
    Reputation
    47
    Thanks
    1
    My Mood
    Amused
    Quote Originally Posted by Ex0rPl4net View Post
    ahm,the thing is fraps is very demanding,but your cpu is very good; what i suggest is or a SSD,that will bump up the FPS by quite a bit,or a capture card, i heard good things about the avermedia portable,or the problem MIGHT be your 660ti that is not exacly fitting a 3770 price wise,a 280x might give you better results...but it might not do a thing.
    Cheers for the reply..

    Im definately looking into getting a SSD card but im not sure if brand matters. Is there one you could recommend to me with a budget of around 150?

  6. #6
    Jew's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Gender
    male
    Location
    <dd style="overflow: hidden;">here</dd>
    Posts
    3,866
    Reputation
    289
    Thanks
    2,141
    My Mood
    Amazed
    Quote Originally Posted by peterpeckah View Post
    Cheers for the reply..

    Im definately looking into getting a SSD card but im not sure if brand matters. Is there one you could recommend to me with a budget of around 150?
    How much storage you want? I can vouch for kingston SSDs since i have the 120gb one 300v model ,it wasnt very expensive but its extremely great and costed me about 70$,maybe the 256 gb fits you well?
    Here this one seems to be optimal for you: Kingston Digital 240GB SSDNow V300 SATA 3 2.5 (7mm height) with Adapter Solid State Drive SV300S37A/240G
    Amazon.com: Kingston Digital 240GB SSDNow V300 SATA 3 2.5 (7mm height) with Adapter Solid State Drive SV300S37A/240G: Computers & Accessories

  7. #7
    Slaystation's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Gender
    male
    Location
    here, sadly
    Posts
    6,591
    Reputation
    1282
    Thanks
    1,233
    It isn't your rig, I am pretty certain you can lower the power it takes in the options.




  8. #8
    peterpeckah's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Posts
    92
    Reputation
    47
    Thanks
    1
    My Mood
    Amused
    Quote Originally Posted by Ex0rPl4net View Post
    How much storage you want? I can vouch for kingston SSDs since i have the 120gb one 300v model ,it wasnt very expensive but its extremely great and costed me about 70$,maybe the 256 gb fits you well?
    Here this one seems to be optimal for you: Kingston Digital 240GB SSDNow V300 SATA 3 2.5 (7mm height) with Adapter Solid State Drive SV300S37A/240G
    Amazon.com: Kingston Digital 240GB SSDNow V300 SATA 3 2.5 (7mm height) with Adapter Solid State Drive SV300S37A/240G: Computers & Accessories
    Is it ok if you choose from here? Cheap JW Computers Online Across Australia | JW Its down the road from my house

  9. #9
    peterpeckah's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Posts
    92
    Reputation
    47
    Thanks
    1
    My Mood
    Amused
    Quote Originally Posted by Remm. View Post
    It isn't your rig, I am pretty certain you can lower the power it takes in the options.
    teach me please

  10. #10
    Jew's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Gender
    male
    Location
    <dd style="overflow: hidden;">here</dd>
    Posts
    3,866
    Reputation
    289
    Thanks
    2,141
    My Mood
    Amazed
    Quote Originally Posted by peterpeckah View Post
    Is it ok if you choose from here? Cheap JW Computers Online Across Australia | JW Its down the road from my house
    ahm,i can but it would hurt my feelings choosing an SSD with half the capacity for a higher price D:i think there are better places to buy one..but sure i would get this once to not rape your 150$ budget Buy SanDisk Ultra Plus SSD 128GB SDSSDHP-128G-Q25 Up to 520MB/s R & 445MB/s W | JW

  11. #11
    peterpeckah's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Posts
    92
    Reputation
    47
    Thanks
    1
    My Mood
    Amused
    Quote Originally Posted by Ex0rPl4net View Post
    ahm,i can but it would hurt my feelings choosing an SSD with half the capacity for a higher price D:i think there are better places to buy one..but sure i would get this once to not rape your 150$ budget Buy SanDisk Ultra Plus SSD 128GB SDSSDHP-128G-Q25 Up to 520MB/s R & 445MB/s W | JW
    its aud so its different from usd or w.e but this is good i guess. cheer sfor the help and do you mind helping me set it up when i get it o_O

  12. #12
    peterpeckah's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Posts
    92
    Reputation
    47
    Thanks
    1
    My Mood
    Amused
    can someone add me on skype and mayb look through my settings and stuff.

    skype : peterpeckah

  13. #13
    Jew's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Gender
    male
    Location
    <dd style="overflow: hidden;">here</dd>
    Posts
    3,866
    Reputation
    289
    Thanks
    2,141
    My Mood
    Amazed
    Quote Originally Posted by peterpeckah View Post
    its aud so its different from usd or w.e but this is good i guess. cheer for the help and do you mind helping me set it up when i get it o_O
    oh ,yes check if you have a SATA 3 port available for it,so you will have a way to connect it to your machine,and also what is there to set up? you need to create a partition called whatever you want it to be and select it the place you want fraps to save the movies to,also id recommend you to put the games you are recording on with fraps,to make write and read speeds only affect the ssd

  14. #14
    uhZylon's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Gender
    male
    Location
    192.168.1.1
    Posts
    809
    Reputation
    39
    Thanks
    364
    My Mood
    Amused
    There is no need for an SSD.
    It will not give you 'higher' FPS.
    What is the R/W Speed of your hard drive?
    And, try using DXTORY, It is far superior to Fraps and doesn't knock down your fps nearly as much/

  15. The Following User Says Thank You to uhZylon For This Useful Post:

    ownedmet (01-14-2014)

  16. #15
    ownedmet's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Gender
    male
    Posts
    236
    Reputation
    14
    Thanks
    173
    Quote Originally Posted by Ex0rPl4net View Post
    ahm,the thing is fraps is very demanding,but your cpu is very good; what i suggest is or a SSD,that will bump up the FPS by quite a bit,or a capture card, i heard good things about the avermedia portable,or the problem MIGHT be your 660ti that is not exacly fitting a 3770 price wise,a 280x might give you better results...but it might not do a thing.
    LOL. Getting an SSD will not boost your FPS in anyway.

    But it's possible that your HDD is to slow for recording? What exactly lags? the game or the video (The recorded file)

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. [Release] i wona make air wall pass glitch and i need help with fraps sentings etc
    By Diogo40440 in forum CrossFire Glitches
    Replies: 8
    Last Post: 03-15-2013, 05:02 PM
  2. [Help] I need help with fraps
    By tarekbackly in forum CrossFire Discussions
    Replies: 23
    Last Post: 08-30-2012, 07:47 AM
  3. need help with fraps
    By msp123 in forum Minecraft Discussions
    Replies: 4
    Last Post: 06-16-2011, 08:50 AM
  4. [SOLVED] plz i need help with fraps
    By sh_z_sektor in forum CrossFire Help
    Replies: 3
    Last Post: 09-06-2010, 12:15 AM
  5. i need help with fraps:(
    By ghostly in forum Combat Arms Help
    Replies: 3
    Last Post: 09-07-2009, 02:10 PM