Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    rougey's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Gender
    male
    Posts
    3
    Reputation
    10
    Thanks
    0

    Triple Monitor Setup & Crossfire help

    Hello,

    I need some help about my triple monitor setup. I have two HP S2031 i picked up from goodwill for 40$. I was planning on buying a third to get triple. The problem is the monitors only have VGA and DVI- no HDMI. My graphics card (XFX Radeon R9 280x) only has two DVI and one HDMI. If I get another Radeon R9 280x and choose to crossfire, can I plug in the third monitor to the pther GPU and will it still show a seperate image or will it be a duplicate. Thanks in advance for your help, quite new to the gaming scene and any help is greatly appreciated. My specs are below if you need them.

    CPU: AMD FX-6300
    Motherboard: Asus Sabertooth 990 FX R2.0
    GPU: XFX Radeon R9 280X
    PSU: Thermaltake 600W
    Ram: 2x4gb Vengeance

    Also do I have enough watts to run it?

  2. #2
    Minnesota Dabs's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Location
    VOTE TRUMP
    Posts
    4,209
    Reputation
    615
    Thanks
    1,069
    My Mood
    Relaxed
    When you plug in 2 or more monitors, the image will just expand to all of the monitors. However, you can set it to duplicate images when you go to screen resolution options.

    On the other hand, you will not be able to power the 2 cards. With your CPU, and GPUs, you will be putting out about 665~ Watts.
    Successful Trades: 52

    Scammed Trades: 6

    Vouch Profile!



    Consider donating to my PayPal!

  3. #3
    rougey's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Gender
    male
    Posts
    3
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    Quote Originally Posted by Andrew Müller View Post
    When you plug in 2 or more monitors, the image will just expand to all of the monitors. However, you can set it to duplicate images when you go to screen resolution options.

    On the other hand, you will not be able to power the 2 cards. With your CPU, and GPUs, you will be putting out about 665~ Watts.
    So it's safe to say 700W is good or should I go to 750? Sorry if these questions seem stupid.

  4. #4
    Minnesota Dabs's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Location
    VOTE TRUMP
    Posts
    4,209
    Reputation
    615
    Thanks
    1,069
    My Mood
    Relaxed
    Quote Originally Posted by rougey View Post
    So it's safe to say 700W is good or should I go to 750? Sorry if these questions seem stupid.
    750 would be your best bet. If you have the money, 800~ would actually be the safest route.
    Successful Trades: 52

    Scammed Trades: 6

    Vouch Profile!



    Consider donating to my PayPal!

  5. #5
    rougey's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Gender
    male
    Posts
    3
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    Quote Originally Posted by Andrew Müller View Post

    750 would be your best bet. If you have the money, 800~ would actually be the safest route.
    Okay, thank you for your help.

  6. #6
    Minnesota Dabs's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Location
    VOTE TRUMP
    Posts
    4,209
    Reputation
    615
    Thanks
    1,069
    My Mood
    Relaxed
    Quote Originally Posted by rougey View Post
    Okay, thank you for your help.
    No problem
    Successful Trades: 52

    Scammed Trades: 6

    Vouch Profile!



    Consider donating to my PayPal!

  7. #7
    Doc's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Gender
    female
    Location
    In your meatus
    Posts
    23,560
    Reputation
    2912
    Thanks
    5,336
    My Mood
    Twisted
    It would be cheaper for you to just get a HDMI to VGA converter. They work fine in triple monitor setups.

Similar Threads

  1. [Solved] Vm Ware New setup for Crossfire after August patch
    By sadiiii in forum CrossFire Help
    Replies: 2
    Last Post: 08-24-2014, 03:21 AM
  2. [Help Request] *W* letter dosent work for me when i press it in crossfire? HELP PLZ?
    By ramy2226 in forum CrossFire Help
    Replies: 9
    Last Post: 04-02-2013, 05:24 PM
  3. [Help Request] Aeria AVA Gameguard monitor error 1015 need help
    By rhymelox in forum Alliance of Valiant Arms (AVA) Help
    Replies: 7
    Last Post: 07-29-2012, 07:23 AM
  4. [Help Request] [ANSWERED]crossfire Help Please.
    By ownedpjer in forum CrossFire Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-30-2011, 03:53 AM