Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Minnesota Dabs's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Location
    VOTE TRUMP
    Posts
    4,209
    Reputation
    615
    Thanks
    1,069
    My Mood
    Relaxed

    Has anyone else noticed...

    That when you use Cheat Engine and change anything about your game, it resets when you close out of Cheat engine?
    Successful Trades: 52

    Scammed Trades: 6

    Vouch Profile!



    Consider donating to my PayPal!

  2. #2
    akim14's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Gender
    male
    Posts
    855
    Reputation
    281
    Thanks
    4,997
    My Mood
    Doh
    Quote Originally Posted by BlueTreesTV View Post
    That when you use Cheat Engine and change anything about your game, it resets when you close out of Cheat engine?
    thats is why my killstreaks does not stick (?)

    MPGH Member since 21/10/2009
    CoD section Minion since 1/22/2015
    GTA section Minion since 7/15/2015
    Minion+ since 1/27/2016
    Skype Impersonator: mpgh.akim14. (always use skype buton on my profile and contact me here)

  3. #3
    Minnesota Dabs's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Location
    VOTE TRUMP
    Posts
    4,209
    Reputation
    615
    Thanks
    1,069
    My Mood
    Relaxed
    Quote Originally Posted by akim14 View Post
    thats is why my killstreaks does not stick (?)
    99.9% Sure.

    I was wondering why my Clan wars patches/Uniforms would not stay on my Squad member.
    Successful Trades: 52

    Scammed Trades: 6

    Vouch Profile!



    Consider donating to my PayPal!

  4. #4
    GoldenEagle's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Gender
    male
    Location
    CANBERRA BC
    Posts
    317
    Reputation
    102
    Thanks
    97
    My Mood
    Amused
    Quote Originally Posted by BlueTreesTV View Post


    99.9% Sure.
    Sounds like They are trying to combat modders by frequently refreshing memory addresses. As soon as cheat engine closes and stops freezing them, they get updated back to their old selves?
    As the eagle was killed by the arrow winged with his own feather... We often give our enemies the means to destroy us.

    If I helped at all, be a pal and hit thanks And a little rep goes along way!

  5. #5
    Minnesota Dabs's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Location
    VOTE TRUMP
    Posts
    4,209
    Reputation
    615
    Thanks
    1,069
    My Mood
    Relaxed
    Quote Originally Posted by GoldenEagle View Post
    Sounds like They are trying to combat modders by frequently refreshing memory addresses. As soon as cheat engine closes and stops freezing them, they get updated back to their old selves?
    Precisely. I've also noticed when I change anything, it resets when I get into a game, or migrate to a lobby from the Party menu.


    Someone just deleted 8 of my Posts
    Last edited by Minnesota Dabs; 01-28-2014 at 03:51 AM.
    Successful Trades: 52

    Scammed Trades: 6

    Vouch Profile!



    Consider donating to my PayPal!

  6. #6
    akim14's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Gender
    male
    Posts
    855
    Reputation
    281
    Thanks
    4,997
    My Mood
    Doh
    but why only dog is not resetted? other killstreaks are wiped... bug?
    i think it can be bypassed...

    MPGH Member since 21/10/2009
    CoD section Minion since 1/22/2015
    GTA section Minion since 7/15/2015
    Minion+ since 1/27/2016
    Skype Impersonator: mpgh.akim14. (always use skype buton on my profile and contact me here)

  7. #7
    SammyDoge1's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Gender
    male
    Location
    Tried looking behind you...?
    Posts
    2,179
    Reputation
    59
    Thanks
    2,087
    My Mood
    Tired
    Quote Originally Posted by akim14 View Post
    but why only dog is not resetted? other killstreaks are wiped... bug?
    i think it can be bypassed...
    Most likely a simulair check as distiny found for the wolf i guess.

  8. #8
    akim14's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Gender
    male
    Posts
    855
    Reputation
    281
    Thanks
    4,997
    My Mood
    Doh
    Quote Originally Posted by SammyDoge1 View Post

    Most likely a simulair check as distiny found for the wolf i guess.
    yep, it is same code that wipes it (AFAIK - not sure because we used different methods)... but if you change that code, you cant change some things for example camo...

    MPGH Member since 21/10/2009
    CoD section Minion since 1/22/2015
    GTA section Minion since 7/15/2015
    Minion+ since 1/27/2016
    Skype Impersonator: mpgh.akim14. (always use skype buton on my profile and contact me here)

  9. #9
    12qwerty34's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Gender
    male
    Posts
    160
    Reputation
    10
    Thanks
    194
    Quote Originally Posted by akim14 View Post
    thats is why my killstreaks does not stick (?)
     

    my scorestreaks on their place but everything else gone when i joined to lobby (camo, suit, patch)

  10. #10
    akim14's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Gender
    male
    Posts
    855
    Reputation
    281
    Thanks
    4,997
    My Mood
    Doh
    1404D7F2A change to 235 (DEC) (changing JE to JMP) will disable force wipe, but you cant change camo, weapons, lethals, equipment, attachments

    //edit distini's code change is different AFAIK (two lines below this code?)
    Last edited by akim14; 01-28-2014 at 04:27 AM.

    MPGH Member since 21/10/2009
    CoD section Minion since 1/22/2015
    GTA section Minion since 7/15/2015
    Minion+ since 1/27/2016
    Skype Impersonator: mpgh.akim14. (always use skype buton on my profile and contact me here)

  11. #11
    12qwerty34's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Gender
    male
    Posts
    160
    Reputation
    10
    Thanks
    194
    Quote Originally Posted by akim14 View Post
    1404D7F2A change to 235 (DEC) (changing JE to JMP) will disable force wipe, but you cant change camo, weapons, lethals, equipment, attachments

    //edit distini's code change is different AFAIK (two lines below this code?)
    and it will works, while program, which do this trick, is working?
    so why just not keeping CE alive all this time?
    Last edited by 12qwerty34; 01-28-2014 at 04:40 AM.

  12. #12
    akim14's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Gender
    male
    Posts
    855
    Reputation
    281
    Thanks
    4,997
    My Mood
    Doh
    Quote Originally Posted by 12qwerty34 View Post
    and it will works, while program, which do this trick, is working?
    I am not sure what are you asking... You have to change that code with every start of game and customizations are wiped after first connect to servers. Of course you can change camo weapons and stuff manually with cheatengine, but not ingame


    //edit
    the easiest way now how to bypass this: make function to your tool for export/save current loadouts and soldiers, then autorestore on start and block rewriting them (with option temp disable, so you can change loadouts ingame if you want)
    Last edited by akim14; 01-28-2014 at 04:51 AM.

    MPGH Member since 21/10/2009
    CoD section Minion since 1/22/2015
    GTA section Minion since 7/15/2015
    Minion+ since 1/27/2016
    Skype Impersonator: mpgh.akim14. (always use skype buton on my profile and contact me here)

  13. #13
    ginuz's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Gender
    male
    Posts
    256
    Reputation
    10
    Thanks
    407
    My Mood
    Inspired
    From IW:

    Anti-Cheat
    Prevent players from using more loadouts than normal.
    Block users from sharing camos and reticles that aren’t previously unlocked.
    Anti-cheat prevention improvements.

    Weapon / Perk Balance
    Dead Silence/Amplify Adjustment - Dead Silence completely silent including equipment, sliding, and footsteps. Amplify users can still hear a scaled down version of the footsteps and sliding sounds.
    Slight AK12 Increase on view kick.
    Adjusted reload times on L115 and USR.
    Reduce burst fire cool down of MSBS.

  14. The Following 2 Users Say Thank You to ginuz For This Useful Post:

    [MPGH]akim14 (01-28-2014),SammyDoge1 (01-28-2014)

  15. #14
    distiny's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Gender
    male
    Posts
    560
    Reputation
    67
    Thanks
    560
    My Mood
    Cynical
    I haven't looked at it yet but should be a jmp or more that can be altered, the trick is finding them not that hard but can take a while most likely
    FBI got my PC...Hardcore cheating is paused atm..

  16. #15
    distiny's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Gender
    male
    Posts
    560
    Reputation
    67
    Thanks
    560
    My Mood
    Cynical
    just a 2 min test still doable to use patches and bg's, will test more later




    change
    1404D93EB - 74 3D - je 1404D942A to 1404D93EB - 75 3D - jne 1404D942A
    and
    1404D93A5 - 74 2D - je 1404D93D4 to 1404D93A5 - 75 2D - jne 1404D93D4

    (tested with soldier 2 if that makes a diff)
    FBI got my PC...Hardcore cheating is paused atm..

  17. The Following 2 Users Say Thank You to distiny For This Useful Post:

    12qwerty34 (01-29-2014),GoldenEagle (01-29-2014)

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Has anyone ever noticed?(Fireteam Mode)
    By spadezs235 in forum Combat Arms Discussions
    Replies: 26
    Last Post: 09-21-2009, 03:26 PM
  2. anyone else notice?
    By robdux in forum Combat Arms Hacks & Cheats
    Replies: 4
    Last Post: 08-03-2009, 12:58 AM
  3. Anyone else notice ?
    By puffer1 in forum Combat Arms Hacks & Cheats
    Replies: 10
    Last Post: 04-10-2009, 02:54 PM
  4. Has anyone else seen this?
    By Darkklord in forum Combat Arms Hacks & Cheats
    Replies: 0
    Last Post: 12-23-2008, 10:17 AM