Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    d-dog17's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Gender
    male
    Location
    North Carolina
    Posts
    548
    Reputation
    10
    Thanks
    38
    My Mood
    Doubtful

    Windows 7 Audio Device Problem? Gaming Headset Not Showing Up

    so i just got a new gaming headset what i was using before to listen to PC and and chat was a surround sound and a holdable microphone now i have a actual 129$ gaming headset once i plugg it into the PC i didn't get any notice that it was plugged in and here are some of the photos of what it shows from the audio devices when i put the headset on me i can hear myself from the microphone everything i say i can like literally hear it from the speakers on my headset. I already know how to disable it but it won't let me i click on apply and press okay and the little box just sits there and doesn't go away. On top of that it's not even showing what type of gaming headset i have nor is it saying i even have a gaming headset

  2. #2
    JamesWoods's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Gender
    male
    Location
    Alt Alt Alt Alt Alt
    Posts
    482
    Reputation
    133
    Thanks
    121
    My Mood
    Tired
    What headset do you have? Also, if you have your speakers plugged into your PC AND the headset, try to unplug your speakers because sometimes they can interfere with each other.
    Never Ever Forgetti


     
    Anything that I say on this account is purely for my enjoyment and to simply piss you off. If your jimmies do happen to get rustled, don't take it seriously. In the event of your jimmies being subjected to rustling, please proceed to your favorite pornographic video and fuck yourself.


  3. #3
    d-dog17's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Gender
    male
    Location
    North Carolina
    Posts
    548
    Reputation
    10
    Thanks
    38
    My Mood
    Doubtful
    Quote Originally Posted by JamesWoods View Post
    What headset do you have? Also, if you have your speakers plugged into your PC AND the headset, try to unplug your speakers because sometimes they can interfere with each other.
    The only thing I have plugged in is the gaming headsets I have 2 different gaming headsets and both does the same thing. And I have sound blaster H5 pro gaming (product review)

  4. #4
    JamesWoods's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Gender
    male
    Location
    Alt Alt Alt Alt Alt
    Posts
    482
    Reputation
    133
    Thanks
    121
    My Mood
    Tired
    I literally cant find any support threads on any website for that headset. Only thing I can suggest is going into your device manager and seeing if it shows up in there. If it does, try to update the drivers and hope for the best.
    Never Ever Forgetti


     
    Anything that I say on this account is purely for my enjoyment and to simply piss you off. If your jimmies do happen to get rustled, don't take it seriously. In the event of your jimmies being subjected to rustling, please proceed to your favorite pornographic video and fuck yourself.


  5. #5
    grudsom's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Gender
    male
    Posts
    282
    Reputation
    59
    Thanks
    49
    What exactly is the problem besides it not showing what headset you have and no plug in notification? I don't understand what your trying to do in your last 2 sentences.

    I've never had a headset show up there, all your headset does is use the Realtec listed and it filters the sound to the headphones when you plug it in.

    As far as getting a notice when you plug something in, you should check your notifications settings by going to control panel, then click the little > at the top just to the right of where it sais Control Panel in the box and select All Control Panel Items, scroll down to realtec and make sure notofications aren't hidden. If your plugging in through a speaker system thats already hooked in through the back that has a separate headphone and mic jack you might not get that notification but it should work regardless.

  6. #6
    d-dog17's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Gender
    male
    Location
    North Carolina
    Posts
    548
    Reputation
    10
    Thanks
    38
    My Mood
    Doubtful
    Quote Originally Posted by JamesWoods View Post
    I literally cant find any support threads on any website for that headset. Only thing I can suggest is going into your device manager and seeing if it shows up in there. If it does, try to update the drivers and hope for the best.
    I already did all of that and it's still not showing up

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by grudsom View Post
    What exactly is the problem besides it not showing what headset you have and no plug in notification? I don't understand what your trying to do in your last 2 sentences.

    I've never had a headset show up there, all your headset does is use the Realtec listed and it filters the sound to the headphones when you plug it in.

    As far as getting a notice when you plug something in, you should check your notifications settings by going to control panel, then click the little > at the top just to the right of where it sais Control Panel in the box and select All Control Panel Items, scroll down to realtec and make sure notofications aren't hidden. If your plugging in through a speaker system thats already hooked in through the back that has a separate headphone and mic jack you might not get that notification but it should work regardless.
    Normally when i hook anything up to my PC i will get a notification but i didn't. When i plugged it in through the back of my PC i hear alot of distortion so i decided to plugg it in the front and it sounds better but still not showing up in device manger or in the sound playback (NOT USB Headset) there's nothing wrong with the headset i just got it today and you can download software for it to enhance your gaming experience. Even in the program it doesn't even show it's a playback device

  7. #7
    afiqhebat's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Gender
    male
    Location
    Where Legends Were Born
    Posts
    215
    Reputation
    10
    Thanks
    151
    My Mood
    Psychedelic
    Try using Usb audio adapter, .

  8. #8
    COD3RIN's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Gender
    male
    Location
    Posts
    5,026
    Reputation
    345
    Thanks
    23,882
    My Mood
    Busy
    download the software of your headset


    Love you.
    ~Kenshit13
    Quote Originally Posted by cheaterman26 View Post
    COD3RIN PUT A BACKDOOR ON HIS OWN CHEAT HE HACK MY COMPUTER AND MY STEAM, DON'T TRUST THIS GUYS !

  9. #9
    d-dog17's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Gender
    male
    Location
    North Carolina
    Posts
    548
    Reputation
    10
    Thanks
    38
    My Mood
    Doubtful
    Quote Originally Posted by COD3RIN View Post
    download the software of your headset
    I did this already. it's not detecting it either because windows isn't detecting it

  10. #10
    grudsom's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Gender
    male
    Posts
    282
    Reputation
    59
    Thanks
    49
    Quote Originally Posted by d-dog17 View Post
    Normally when i hook anything up to my PC i will get a notification but i didn't. When i plugged it in through the back of my PC i hear alot of distortion so i decided to plugg it in the front and it sounds better but still not showing up in device manger or in the sound playback (NOT USB Headset) there's nothing wrong with the headset i just got it today and you can download software for it to enhance your gaming experience. Even in the program it doesn't even show it's a playback device
    afaik this is normal, i don't use USB headsets and they don't show up specifically in playback or recording nor do they show up in device manager including the one i'm using right now, they just work. All settings through the Speakers and Microphone in playback and recording tweaks work for the headset, sometimes the Microphone is a pain with the sensitivity settings and you gotta adjust it for higher quality sound, then it works.. I stream, i Skype, i TS3, i CurseVoice and i never have any problems.

    I do get a notification everytime i plug/unplug through my jacks but i have notifications turned on.
    Last edited by grudsom; 12-23-2015 at 10:44 PM.

  11. #11
    d-dog17's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Gender
    male
    Location
    North Carolina
    Posts
    548
    Reputation
    10
    Thanks
    38
    My Mood
    Doubtful
    Quote Originally Posted by grudsom View Post
    afaik this is normal, i don't use USB headsets and they don't show up specifically in playback or recording nor do they show up in device manager including the one i'm using right now, they just work. All settings through the Speakers and Microphone in playback and recording tweaks work for the headset, sometimes the Microphone is a pain with the sensitivity settings and you gotta adjust it for higher quality sound, then it works.. I stream, i Skype, i TS3, i CurseVoice and i never have any problems.

    I do get a notification everytime i plug/unplug through my jacks but i have notifications turned on.
    It works that's not a problem. but! when i go "Unclick To Listen To This Device" that way i won't hear myself when i speak in the microphone it won't allow me to click it and save the settings. i can click on it and unclick to list to this device but when i click on "apply" it won't apply the settings i can sit there and keep clicking on that button and nothing happens it doesn't apply to saving the settings. When i click on "OKAY" it won't allow me to click that to save the settings either
    Last edited by d-dog17; 12-23-2015 at 11:36 PM.

  12. #12
    grudsom's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Gender
    male
    Posts
    282
    Reputation
    59
    Thanks
    49
    Quote Originally Posted by d-dog17 View Post
    It works that's not a problem. but! when i go "Unclick To Listen To This Device" that way i won't hear myself when i speak in the microphone it won't allow me to click it and save the settings. i can click on it and unclick to list to this device but when i click on "apply" it won't apply the settings i can sit there and keep clicking on that button and nothing happens it doesn't apply to saving the settings. When i click on "OKAY" it won't allow me to click that to save the settings either
    Ahh thats really strange, it's like your drivers fked up or something. If you haven't already i'd suggest running windows audio playback fix it: https://support.microsoft.com/en-us/mats/audioplayback

    The only other 2 things i can think of, i remember dealing with a similar but not exact problem. In properties where your messing around with Listen, goto the advanced tab and check or uncheck the box the allows application to control this device and click apply.

    If none of that works, I assume you have show disabled devices checked, try messing around with defaulting and disabling certain devices, strangely enough it might work, there was an old problem with Windows where simply setting Default devices would fix various audio problems but i can't remember exactly which ones.

  13. #13
    d-dog17's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Gender
    male
    Location
    North Carolina
    Posts
    548
    Reputation
    10
    Thanks
    38
    My Mood
    Doubtful
    Quote Originally Posted by grudsom View Post
    Ahh thats really strange, it's like your drivers fked up or something. If you haven't already i'd suggest running windows audio playback fix it: https://support.microsoft.com/en-us/mats/audioplayback

    The only other 2 things i can think of, i remember dealing with a similar but not exact problem. In properties where your messing around with Listen, goto the advanced tab and check or uncheck the box the allows application to control this device and click apply.

    If none of that works, I assume you have show disabled devices checked, try messing around with defaulting and disabling certain devices, strangely enough it might work, there was an old problem with Windows where simply setting Default devices would fix various audio problems but i can't remember exactly which ones.
    well i was messing around with the audio settings and noticed that my driver for my RealTek is outdated so i downloaded the new one. Once i did that i noticed my RealTek HD Manger tab was gone and for some odd ass freaking reason it was giving me an error saying no device was even plugged in so i couldn't hear anything or listen to anything. Then i went back to my settings for microphone properties and noticed that the "Unclick To Listen To This Device" was unchecked " i was happy but then again what good was it going to do me if i can't hear anything off my pc? so i restored everything back to what it was like like couple of hours ago and everything is working like it was before but now i still have the problem of the Unclick To Listen To This Device still not working. So now i'm downloading the updated driver for realtek the other one i downloaded was possibly the wrong one? the one i downloaded was Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1, Windows10 Driver (32/64bits) Driver only (Executable file) but now i'm downloading Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1, Windows10 Driver (32/64bits) Driver only (ZIP file) so hopefully the same problem won't happen again so i'm thinking there's a difference between Driver only and Executable file so now i'm downloading the driver only and hope everything goes right.
    Last edited by d-dog17; 12-24-2015 at 01:38 AM. Reason: added more information

  14. #14
    d-dog17's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Gender
    male
    Location
    North Carolina
    Posts
    548
    Reputation
    10
    Thanks
    38
    My Mood
    Doubtful
    bumping for help

Similar Threads

  1. [Help Request] Properties Window Not Showing Up
    By chickeninabiskit in forum Visual Basic Programming
    Replies: 5
    Last Post: 03-18-2013, 01:38 AM
  2. Help - Hacks not showing up (Problem)
    By pokemon3000 in forum WarZ Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 02-24-2013, 11:36 AM
  3. [Solved] Problem, I can not enter the game
    By matan_e19 in forum Alliance of Valiant Arms (AVA) Help
    Replies: 2
    Last Post: 10-19-2012, 12:15 PM
  4. [Solved] Menu not showing up on Windows 64x-bet computer
    By killer237 in forum Combat Arms Help
    Replies: 8
    Last Post: 07-06-2012, 05:26 PM
  5. Replies: 7
    Last Post: 06-11-2009, 10:53 PM