Thread: overclock help!

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    DontFuckWithMe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Gender
    male
    Posts
    165
    Reputation
    15
    Thanks
    0
    My Mood
    Angry

    Wink overclock help!

    ok, so i just got a new pc, and i think about over clocking it, im having a quad core at 2.6ghz and want to overclock it to like 3ghz, is it possible, and what are the risks of over heating? (if i can go higher in ghz, ill get a liquid cooling system) this is my side pc but i wana make able to play cod black ops


    thx alot ppl that help me!

  2. #2
    Twig's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Gender
    male
    Posts
    424
    Reputation
    4
    Thanks
    9
    My Mood
    Yeehaw
    Google it, overclocking might not over heat such a poor computer

  3. #3
    Byrd's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Gender
    male
    Location
    The Carnival
    Posts
    983
    Reputation
    0
    Thanks
    47
    My Mood
    Angelic
    how do you only have 2.6hz on a quad core???
    i have a quad pentium phenom and i have like 6ghz

  4. #4
    C°nnorCG's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Gender
    male
    Posts
    25
    Reputation
    10
    Thanks
    7
    A quad core 2.6ghz processor (im assuming c2d) is plenty fast enough to be able to play Black Ops. But how about your graphics card? That’s what is important here.

    Quote Originally Posted by Byrd View Post
    how do you only have 2.6hz on a quad core???
    i have a quad pentium phenom and i have like 6ghz
    You definitely do not have 6ghz cores. You might have 6ghz total (which isn’t how it actually works) but not 6ghz per physical core.

  5. #5
    Byrd's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Gender
    male
    Location
    The Carnival
    Posts
    983
    Reputation
    0
    Thanks
    47
    My Mood
    Angelic
    Quote Originally Posted by C°nnorCG View Post
    A quad core 2.6ghz processor (im assuming c2d) is plenty fast enough to be able to play Black Ops. But how about your graphics card? Thatĺs what is important here.



    You definitely do not have 6ghz cores. You might have 6ghz total (which isnĺt how it actually works) but not 6ghz per physical core.
    your right
    i looked into it
    i have more than on core
    im proud
    i need to stop lettin geek squad put in a bunch of shit though
    cuz i don't know my specs without checking them anymore

  6. #6
    DontFuckWithMe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Gender
    male
    Posts
    165
    Reputation
    15
    Thanks
    0
    My Mood
    Angry
    Quote Originally Posted by C°nnorCG View Post
    A quad core 2.6ghz processor (im assuming c2d) is plenty fast enough to be able to play Black Ops. But how about your graphics card? Thatĺs what is important here.



    You definitely do not have 6ghz cores. You might have 6ghz total (which isnĺt how it actually works) but not 6ghz per physical core.
    agreed for the blooded part, 6ghz would need a river of cooling



    and i tough it wouldn`t hurt to get a .5 ghz up for making it smooter, and fr the gfx car, im actualy looking for one, since black ops isnt out yet, i have plenty of time to look around, i have atm 120$ of budget, and might have some more, but i think ill get like 2gb ram with my gfx card, because i have like 6 atm, and remember this is my side pc, i have and i7 980 in my main pc, and will not overclock it

  7. #7
    C°nnorCG's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Gender
    male
    Posts
    25
    Reputation
    10
    Thanks
    7
    There is no way you are going to get a graphics card with two gigs of dedicated RAM (GDDR3 or 5) for only $120.

    I bet my integrated 9400m (laptop) with 256 shared GDDR3 will be able to play Black Ops on mid/low. It shouldn’t take much, probably 512mb at least to get it to look okay while on native resolution.

  8. #8
    DontFuckWithMe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Gender
    male
    Posts
    165
    Reputation
    15
    Thanks
    0
    My Mood
    Angry
    Quote Originally Posted by C°nnorCG View Post
    There is no way you are going to get a graphics card with two gigs of dedicated RAM (GDDR3 or 5) for only $120.

    I bet my integrated 9400m (laptop) with 256 shared GDDR3 will be able to play Black Ops on mid/low. It shouldn’t take much, probably 512mb at least to get it to look okay while on native resolution.
    i was talking about ram for the pc (like adding some) and buying a gfx card i wish i had a gfx with 2gb gddr3 at 120$ xD

    here is what i migh get:
    https://www.bestbuy.ca/en-CA/product/...c91b5791d2en02

    https://www.bestbuy.ca/en-CA/product/...83c0fca5eden02

    https://www.bestbuy.ca/en-CA/product/...9bd53ccfaden02

    total: 210$ (aprox)
    Last edited by DontFuckWithMe; 09-05-2010 at 01:21 PM.

  9. #9
    C°nnorCG's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Gender
    male
    Posts
    25
    Reputation
    10
    Thanks
    7
    Instead of more RAM, get a Seagate Momentus XT hard drive.

    actually, that’s a 2.5” SATA laptop drive. But it has a 4GB SSD cache and the rest is a HDD.

    So it’s as fast as an SSD and as large and cheap as an HDD.
    Way more benefits than two extra gigs of RAM, especially if you already have 6.

  10. #10
    DontFuckWithMe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Gender
    male
    Posts
    165
    Reputation
    15
    Thanks
    0
    My Mood
    Angry
    Quote Originally Posted by C°nnorCG View Post
    Instead of more RAM, get a Seagate Momentus XT hard drive.

    actually, thatĺs a 2.5ö SATA laptop drive. But it has a 4GB SSD cache and the rest is a HDD.

    So itĺs as fast as an SSD and as large and cheap as an HDD.
    Way more benefits than two extra gigs of RAM, especially if you already have 6.
    me a link

  11. #11
    C°nnorCG's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Gender
    male
    Posts
    25
    Reputation
    10
    Thanks
    7
    Newegg.com - Seagate Momentus XT

    Like I said, 2.5” SATA. You probably need a 3.5” SATA or ESATA if you are using a desktop.

  12. #12
    goalie6263's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Gender
    male
    Posts
    126
    Reputation
    8
    Thanks
    7
    My Mood
    Yeehaw
    i have a e4500 stock 2.2 OC to 2.8 no prob on stock fan and everything...my case has 6 fans tho soo yea..
    Quote Originally Posted by Santa View Post
    Pussy + Weed = power







  13. #13
    Jailbroken671's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Gender
    male
    Location
    13 28 N, 144 47 E
    Posts
    9,021
    Reputation
    704
    Thanks
    2,055
    My Mood
    Devilish
    AlienWare Area 51 PC FTW!!!!
    perfect for Black Ops

Similar Threads

  1. [Help Request] Combat arms Vid help
    By djw111 in forum Combat Arms Help
    Replies: 4
    Last Post: 12-24-2011, 06:06 PM
  2. [Help Request] Ajuda / Help
    By - Battery' in forum Combat Arms BR Coding Help
    Replies: 3
    Last Post: 04-22-2011, 08:15 PM
  3. [Help Request] Help my!
    By Windowns7 in forum Combat Arms BR Coding Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-18-2011, 02:41 PM
  4. Need help with an overclock
    By Mufasa#1 in forum Overclocking
    Replies: 0
    Last Post: 12-07-2010, 04:48 PM
  5. overclock help
    By mat2609 in forum General
    Replies: 9
    Last Post: 08-11-2010, 07:40 AM