Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
  1. #16
    CodeDemon's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Gender
    male
    Location
    vagina
    Posts
    1,074
    Reputation
    50
    Thanks
    939
    My Mood
    Fine
    Quote Originally Posted by ClueDell View Post
    what do i look for when purchasing a new HD i dont need one bigger than 650 GB, kinda limited on money soo around how much would a good cheap HD cost?
    Most important factors are RPM and Cache. 7200 RPM and 32 MB Cache is standard. I recently purchased a 1 TB Western Digital Blue Caviar drive with those specs for about $60. In my opinion Western Digital is the most reliable brand. A 500 GB one is about 40 bucks.

  2. #17
    RottenTomato's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Gender
    female
    Posts
    1,464
    Reputation
    17
    Thanks
    36
    My Mood
    Sleepy
    Quote Originally Posted by CodeDemon View Post
    Most important factors are RPM and Cache. 7200 RPM and 32 MB Cache is standard. I recently purchased a 1 TB Western Digital Blue Caviar drive with those specs for about $60. In my opinion Western Digital is the most reliable brand. A 500 GB one is about 40 bucks.
    alright so is there any compatibility issues i need look out for?

  3. #18
    xX-RISE-Xx's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Gender
    male
    Location
    Elektrozavodsk, Chernarus
    Posts
    1,187
    Reputation
    16
    Thanks
    63
    My Mood
    Inspired
    Newegg.com - Western Digital Caviar Blue WD3200AAKX 320GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive


    that should be GREAT for you.
    Only 39.99 with Cheap shipping (4 usd).
    Trusted Source.
    320GB
    Last edited by xX-RISE-Xx; 07-13-2011 at 09:12 PM.


    Donate Below to Help Me Achieve Donator Status


  4. #19
    CodeDemon's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Gender
    male
    Location
    vagina
    Posts
    1,074
    Reputation
    50
    Thanks
    939
    My Mood
    Fine
    Quote Originally Posted by ClueDell View Post
    alright so is there any compatibility issues i need look out for?
    Yes. Depending on your motherboard, you may need an HDD with a transfer rate of 6 gb/s. Newer mother boards support models of 6 gb/s transfer rate, however it should not matter much seeing as the mother board limits the transfer rate so:

    A 6gb/s HDD will work with a 3gb/s Mother Board(Transfer rate will be 3gb/s) and it will also work with a 6gb/s Mother Board(Transfer rate will be 6gb/s).

    A 3gb/s HDD will work with a 6gb/s(Transfer rate will be 3gb/s) mother board and a 3gb/s mother board.

    Just buy one that is 6gb/s.

  5. The Following User Says Thank You to CodeDemon For This Useful Post:

    RottenTomato (07-13-2011)

  6. #20
    xX-RISE-Xx's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Gender
    male
    Location
    Elektrozavodsk, Chernarus
    Posts
    1,187
    Reputation
    16
    Thanks
    63
    My Mood
    Inspired
    Quote Originally Posted by CodeDemon View Post
    Yes. Depending on your motherboard, you may need an HDD with a transfer rate of 6 gb/s. Newer mother boards support models of 6 gb/s transfer rate, however it should not matter much seeing as the mother board limits the transfer rate so:

    A 6gb/s HDD will work with a 3gb/s Mother Board(Transfer rate will be 3gb/s) and it will also work with a 6gb/s Mother Board(Transfer rate will be 6gb/s).

    A 3gb/s HDD will work with a 6gb/s(Transfer rate will be 3gb/s) mother board and a 3gb/s mother board.

    Just buy one that is 6gb/s.
    Wtf you on bro?
    MOST if not ALL boards are mainly just 3gb/s. Some have 6gb/s ports.
    It's usually three or four 3gb/s ports and two 6 gb/s ports.
    I recommend he buys a 6gb/s harddrive (more expensive) if his mobo has a 6gb/s port.


    Donate Below to Help Me Achieve Donator Status


  7. #21
    CodeDemon's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Gender
    male
    Location
    vagina
    Posts
    1,074
    Reputation
    50
    Thanks
    939
    My Mood
    Fine
    Quote Originally Posted by xX-RISE-Xx View Post
    Wtf you on bro?
    MOST if not ALL boards are mainly just 3gb/s. Some have 6gb/s ports.
    It's usually three or four 3gb/s ports and two 6 gb/s ports.
    I recommend he buys a 6gb/s harddrive (more expensive) if his mobo has a 6gb/s port.
    Never know if you're going to upgrade motherboards That is why mine is 6 GB, even though I only have 3gb ports. I read on a hardware forum though that the industry is slowly starting to move over to 6gb/s.

  8. #22
    xX-RISE-Xx's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Gender
    male
    Location
    Elektrozavodsk, Chernarus
    Posts
    1,187
    Reputation
    16
    Thanks
    63
    My Mood
    Inspired
    Quote Originally Posted by CodeDemon View Post
    Never know if you're going to upgrade motherboards That is why mine is 6 GB, even though I only have 3gb ports. I read on a hardware forum though that the industry is slowly starting to move over to 6gb/s.
    With his case he probably isnt going to upgrade mobo until (if) he gets a new CPU.
    But I heard that it will be around two years for the 3gb/s to be removed.. lol
    and by then you can probably get 1-2 tb hdd's for 40$ loool


    Donate Below to Help Me Achieve Donator Status


  9. #23
    CodeDemon's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Gender
    male
    Location
    vagina
    Posts
    1,074
    Reputation
    50
    Thanks
    939
    My Mood
    Fine
    Quote Originally Posted by xX-RISE-Xx View Post
    With his case he probably isnt going to upgrade mobo until (if) he gets a new CPU.
    But I heard that it will be around two years for the 3gb/s to be removed.. lol
    and by then you can probably get 1-2 tb hdd's for 40$ loool
    That's true. Seeing how the price of memory has drastically dropped over the past couple of years.

    , I remember when a 1-4GB Flashdrive was like $80.
    Last edited by CodeDemon; 07-13-2011 at 09:43 PM.

  10. #24
    Krypton1x's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Gender
    male
    Location
    Tacoma
    Posts
    13,305
    Reputation
    1184
    Thanks
    1,196
    My Mood
    Brooding
    is it a laptop?

  11. #25
    IHaxYou!'s Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Gender
    male
    Location
    HaxLand
    Posts
    937
    Reputation
    -18
    Thanks
    383
    My Mood
    Cynical
    Get a new harddirve.
    Use a USB to install Window's OS on it and done.

  12. #26
    Resaun's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Gender
    male
    Location
    SkyFall...
    Posts
    1,985
    Reputation
    97
    Thanks
    178
    My Mood
    Amused
    How old is your computer?
    Rèsaun









    Press Thanks & Rep Me If I Helped You....

  13. #27
    RottenTomato's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Gender
    female
    Posts
    1,464
    Reputation
    17
    Thanks
    36
    My Mood
    Sleepy
    Quote Originally Posted by Resaun View Post
    How old is your computer?
    2008ish 2009 idk

  14. #28
    xX-RISE-Xx's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Gender
    male
    Location
    Elektrozavodsk, Chernarus
    Posts
    1,187
    Reputation
    16
    Thanks
    63
    My Mood
    Inspired
    Did a reinstallation disc come with it?


    Donate Below to Help Me Achieve Donator Status


  15. #29
    Wild Bill HickCock's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Gender
    male
    Location
    Wild West, baby!
    Posts
    3,463
    Reputation
    19
    Thanks
    200
    My Mood
    Yeehaw
    Quote Originally Posted by ClueDell View Post
    2008ish 2009 idk
    Psshh, my laptops a dell latitude from 97 and it runs fine! Fix your shit right and it'll last you a long time.

    "I really screwed up this time."
    Jeffrey Dahmer


  16. #30
    Jailbroken671's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Gender
    male
    Location
    13 28 N, 144 47 E
    Posts
    9,021
    Reputation
    704
    Thanks
    2,055
    My Mood
    Devilish
    you guess right, hard drive may be fried
    get a new hard drive
    install an OS on it
    problem solved
    then stick your old drive back in to see if it will detect then, if it still doesnt, throw it away
    if it does detect, get important files off it as fast as possible

  17. The Following User Says Thank You to Jailbroken671 For This Useful Post:

    RottenTomato (07-13-2011)

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. [Help Request] Need help with making binds !
    By JonathanTBM in forum Vindictus Help
    Replies: 4
    Last Post: 05-10-2011, 08:40 PM
  2. [Help Request] Need help with numpad while recording macro !
    By JonathanTBM in forum Vindictus Help
    Replies: 2
    Last Post: 05-10-2011, 08:37 PM
  3. [Help Request] need help with mod
    By .:MUS1CFR34K:. in forum Call of Duty Modern Warfare 2 GSC Modding Help/Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-01-2011, 01:40 PM
  4. [Help Request] need help with modding
    By BayBee Alyn in forum Combat Arms Help
    Replies: 0
    Last Post: 04-27-2011, 10:06 PM
  5. Need help with zp shit
    By Joshcarr2006 in forum CrossFire Hacks & Cheats
    Replies: 29
    Last Post: 08-31-2009, 02:46 AM