Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    yge3d's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Gender
    male
    Posts
    14
    Reputation
    10
    Thanks
    0

    Can someone help me with this?

    I've got 8gb of ram on my comp, but when i go to the task manager, it only shows that i have 3327MB total ram on my comp. And sometimes my windows cries about some memory stuff? What's the problem? Virus or broken ram?

    Btw, not sure if this kind of question belongs in here but w/e

  2. #2
    Youtro's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Gender
    male
    Location
    Location Location Location!
    Posts
    3,328
    Reputation
    1175
    Thanks
    477
    My Mood
    Yeehaw
    Most likely fucked up ram :\ and by "sometimes my windows cries about some memory stuff" You mean that you get the blue screen?



  3. #3
    Thunder's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Gender
    male
    Location
    North
    Posts
    13,697
    Reputation
    2641
    Thanks
    3,607
    Do you have a 32bit or 64bit OS?
    Official Sheep and Sheepfucker group


    [X]
    Crossfire minion since 06-12-2011
    Minecraft minion since 06-20-2011
    Moderator since 08-17-2011
    Global Moderator since 09-10-2011
    Super User since 08-27-2012
    [X] [X] [X]

  4. #4
    HeroicXPharaoh's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Gender
    male
    Posts
    9,457
    Reputation
    1530
    Thanks
    1,911
    Is your Windows version Windows 64 Bit
    if yes, then your RAM is fucked, goto a computer shop and see if they can fix it or buy a new one

  5. #5
    dtm4's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Gender
    male
    Posts
    1,379
    Reputation
    116
    Thanks
    281
    Is that a single stick of ram you have in there? And like 2 previous posters said, if you don't have 64bit windows, you need to install it, 32bit wont recognize 8gb of ram.

  6. #6
    yge3d's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Gender
    male
    Posts
    14
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    I've got windows 7 32 bit, 2 sticks of 4GB ram, and by crying i mean some memory error popup windows.

  7. #7
    yge3d's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Gender
    male
    Posts
    14
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    And yes i have googled about this, but didnt find anything.
    Last edited by yge3d; 09-26-2013 at 09:37 AM.

  8. #8
    HeroicXPharaoh's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Gender
    male
    Posts
    9,457
    Reputation
    1530
    Thanks
    1,911
    Quote Originally Posted by yge3d View Post
    I've got windows 7 32 bit, 2 sticks of 4GB ram, and by crying i mean some memory error popup windows.
    32 bit is probably why you lost a lot of memory
    but the memory errors, I think your memory sticks are fucked, take them to a computer expert and see

  9. #9
    dtm4's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Gender
    male
    Posts
    1,379
    Reputation
    116
    Thanks
    281
    Yes, thats your problem right there. 32bit will recognize a little under 4gb usually, install 64bit windows, and run some tests on your ram(google) if you still have problems.

  10. #10
    yge3d's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Gender
    male
    Posts
    14
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    Quote Originally Posted by dtm4 View Post
    Yes, thats your problem right there. 32bit will recognize a little under 4gb usually, install 64bit windows, and run some tests on your ram(google) if you still have problems.
    I've got 8GB of ram, not 3.3GB. Dont think 32bit windows would need 4.7GB of my ram.

  11. #11
    yge3d's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Gender
    male
    Posts
    14
    Reputation
    10
    Thanks
    0
    Control Panel says "Installed Memory (RAM): 8.00GB (3.25GB usable)". Does that mean that a part of it is broken?

  12. #12
    HΔSTUR's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Gender
    male
    Location
    ┐└.jambi
    Posts
    1,959
    Reputation
    279
    Thanks
    201
    As far as I know you can't use more than 4gb ram on a 32bit system



  13. #13
    Dave84311's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Gender
    male
    Location
    The Wild Wild West
    Posts
    29,868
    Reputation
    4042
    Thanks
    37,710
    My Mood
    Devilish
    Quote Originally Posted by yge3d View Post
    I've got windows 7 32 bit, 2 sticks of 4GB ram, and by crying i mean some memory error popup windows.
    Ding ding ding.. That's your problem. 32bit can only utilize up to 4gigs of ram. You need a 64bit system.





    THE EYE OF AN ADMINISTRATOR IS UPON YOU. ANY WRONG YOU DO IM GONNA SEE, WHEN YOU'RE ON MPGH, LOOK BEHIND YOU, 'CAUSE THATS WHERE IM GONNA BE


    "First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you lose.” - Dave84311

    HAD VIRTUAL DETOX

  14. #14
    EL Surenzo dA KK Caponeiyl's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Gender
    male
    Location
    Underground city
    Posts
    3,674
    Reputation
    503
    Thanks
    1,748
    My Mood
    Drunk
    its not ur ram broken its you windows, you need 64bit to get full ram.

  15. #15
    omfgs's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Gender
    male
    Location
    Card Board Box
    Posts
    409
    Reputation
    10
    Thanks
    277
    My Mood
    Drunk
    HAHAHAHAAHAH.


    fail.
     


     
    Successful trades
    ---------------------
    Chain_reactionz (Went first no MM or OMM) Vouch++ EDIT 5/2/2013 REPORTED MY ACCOUNT AS STOLEN ALREADY BOUGHT 50K ZP PERM BANNED. DO NOT TRUST. I REPEAT DO NOT TRUST. Your account is currently blocked from playing CROSS FIRE from Z8Games due to permanently closed for an account stealing investigation.
    -
    Accountforsale VOUCH <3 50K ZP he went first
    -KerPwn- Vouch bought minecraft alts legit.


     
    Omfgs Pub HackV1 08-07-2011
    Statues: Detected
    OmfgsJect V1 Simple 08-12-2011
    Staues: Detected

     
    Minecraft server
    Minecraft server ip: kitpvpcc.com | 50.31.28.58
    Youtube.com/kitpvpcc
    Facebook.com/kitpvpcc
    kitpvpcc.buycraft.net

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. [Help Request] Can someone help me with this code
    By L33tHaxorCod3r in forum Minecraft Help
    Replies: 3
    Last Post: 07-16-2012, 12:48 PM
  2. [Solved]Umm can someone help me with this?
    By lewis1994 in forum CrossFire Help
    Replies: 7
    Last Post: 01-19-2011, 04:12 PM
  3. Error, can someone help me with this error.
    By tien2005 in forum CrossFire Help
    Replies: 5
    Last Post: 10-03-2010, 03:02 PM
  4. can someone help me with this?
    By sneezing panda in forum Suggestions, Requests & Help
    Replies: 2
    Last Post: 09-25-2009, 06:28 AM
  5. can someone help me with this plz?
    By phantom718 in forum Combat Arms Hacks & Cheats
    Replies: 8
    Last Post: 09-02-2008, 03:43 PM