Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 38
  1. #16
    Scotia's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Gender
    male
    Location
    boards.4chan.org/cm/
    Posts
    6,583
    Reputation
    1166
    Thanks
    1,721
    My Mood
    Relaxed
    Quote Originally Posted by Assistive View Post


    I don't have a lot of RAM as of now, but my GPU is pretty beefy. I have a GTX 780 SuperClocked and my CPU is an AMD A8-5600K 3.60GHz. So my GPU and CPU are fairly decent.
    That CPU is gonna bottleneck the living fuck out of your 780, get something along the lines of an 8350 or a 4670k and you'll be set for years to come.

  2. #17
    devilscorner's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Gender
    male
    Location
    Ohh you almost got me
    Posts
    330
    Reputation
    10
    Thanks
    70
    My Mood
    Lurking
    it actually depends on your system man, because even if your ram is fast and the compatibility is off then it's useless , and if you're going to use it for gaming or editing 8gb is enough , i mean 16gb is overkill and super useless if you are going to use it just for playing games, plus 8gb is enough for editing videos or houses in cad (like me)


    and ohhh if you can afford buying that kind of GPU, please change your cpu already because like the others said it will bottle neck the performance of your GPU, an i5 4690 or 3570 wtihout "K" is enough, i mean buying an i7 is a total nonsense except if you're a pc enthusiast or an overclocker
    Last edited by devilscorner; 10-18-2014 at 11:07 AM.

  3. #18
    𝕡𝕠𝕔𝕜𝕖𝕥𝕤 𝕤𝕠 𝕗𝕒𝕥
    Admin
    arunforce's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Gender
    male
    Location
    A place for amigos
    Posts
    22,714
    Reputation
    3409
    Thanks
    10,678
    My Mood
    Yeehaw
    Quote Originally Posted by devilscorner View Post
    it actually depends on your system man, because even if your ram is fast and the compatibility is off then it's useless , and if you're going to use it for gaming or editing 8gb is enough , i mean 16gb is overkill and super useless if you are going to use it just for playing games, plus 8gb is enough for editing videos or houses in cad (like me)


    and ohhh if you can afford buying that kind of GPU, please change your cpu already because like the others said it will bottle neck the performance of your GPU, an i5 4690 or 3570 wtihout "K" is enough, i mean buying an i7 is a total nonsense except if you're a pc enthusiast or an overclocker


    CMON SON



    v1.96 - Tutorials, Upgraded Town, Def Revamp
    v1.97 - Cutscenes/Quests, Friend List
    v1.98 - Classes, Necklace/Rings
    v1.99 - Guilds
    v2.00 - Open Beta


  4. The Following User Says Thank You to arunforce For This Useful Post:

    Lehsyrus (10-18-2014)

  5. #19
    devilscorner's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Gender
    male
    Location
    Ohh you almost got me
    Posts
    330
    Reputation
    10
    Thanks
    70
    My Mood
    Lurking
    wow you're really dumb to reply, see how your usage is just up to 7.2gb and i don't even know what you are doing, , did it reach 8gb??

    if its hard editing of some things then 16gb would be sufficient and wow 1333Mhz speed you really should change that, those ram speed are for laptop rams

    and wow 32GB>>??? so what?? max ram doesn't give you boost on performance, jesus why do people think excess ram gives speed, if you have money to waste to make your ram 32gb just change that shitty cpu, even an i3-4130 have better performance than that.
    Last edited by devilscorner; 10-18-2014 at 01:49 PM.

  6. #20
    Assistive's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Gender
    male
    Location
    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Posts
    6,338
    Reputation
    705
    Thanks
    1,459
    My Mood
    Amused
    Quote Originally Posted by Scotia View Post


    That CPU is gonna bottleneck the living fuck out of your 780, get something along the lines of an 8350 or a 4670k and you'll be set for years to come.
    I don't understand the difference between that CPU and my current CPU.
    Help me out.

    "Dab is a Shitposting Retard" - Boombox 2016
     


  7. #21
    Scotia's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Gender
    male
    Location
    boards.4chan.org/cm/
    Posts
    6,583
    Reputation
    1166
    Thanks
    1,721
    My Mood
    Relaxed
    Quote Originally Posted by Assistive View Post


    I don't understand the difference between that CPU and my current CPU.
    Help me out.
    Okay, here's the script.

    Your CPU is shit and will slow down the GPU so that it can actually keep up with it, meaning that your GPU will run like complete shit.

    The CPU that I suggested however is far superior and will make sure that your GPU runs nice and smooth.

    The difference between the 2 CPU's is that yours is shitty and is an APU whilst the CPU I suggested is actually a CPU and not some terrible hybrid load of shit that my granny would buy.

    In short, get a new mobo and get a new CPU along with a new PSU if necessary.
    Last edited by Scotia; 10-18-2014 at 04:54 PM.

  8. #22
    Assistive's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Gender
    male
    Location
    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Posts
    6,338
    Reputation
    705
    Thanks
    1,459
    My Mood
    Amused
    Quote Originally Posted by Scotia View Post


    Okay, here's the script.

    Your CPU is shit and will slow down the GPU so that it can actually keep up with it, meaning that your GPU will run like complete shit.

    The CPU that I suggested however is far superior and will make sure that your GPU runs nice and smooth.

    The difference between the 2 CPU's is that yours is shitty and is an APU whilst the CPU I suggested is actually a CPU and not some terrible hybrid load of shit that my granny would buy.

    In short, get a new mobo and get a new CPU along with a new PSU if necessary.
    I got the 1200wat PSU bby
    But looks like I need to get a new CPU before RAM.

    "Dab is a Shitposting Retard" - Boombox 2016
     


  9. #23
    Scotia's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Gender
    male
    Location
    boards.4chan.org/cm/
    Posts
    6,583
    Reputation
    1166
    Thanks
    1,721
    My Mood
    Relaxed
    Quote Originally Posted by Assistive View Post


    I got the 1200wat PSU bby
    But looks like I need to get a new CPU before RAM.
    tbh 4GB is probably enough for games as long as you don't run numerous programs in the background but ja, I'd suggest getting a new CPU before you get an extra stick of RAM.

  10. #24
    Assistive's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Gender
    male
    Location
    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Posts
    6,338
    Reputation
    705
    Thanks
    1,459
    My Mood
    Amused
    Quote Originally Posted by Scotia View Post


    tbh 4GB is probably enough for games as long as you don't run numerous programs in the background but ja, I'd suggest getting a new CPU before you get an extra stick of RAM.
    Gotta get a new Motherboard if I want to get a new CPU.
    Fucking SE me a motherboard please.

    "Dab is a Shitposting Retard" - Boombox 2016
     


  11. #25
    Scotia's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Gender
    male
    Location
    boards.4chan.org/cm/
    Posts
    6,583
    Reputation
    1166
    Thanks
    1,721
    My Mood
    Relaxed
    Quote Originally Posted by Assistive View Post


    Gotta get a new Motherboard if I want to get a new CPU.
    Fucking SE me a motherboard please.
    If you have the money for a new Motherboard then sure.

  12. #26
    Youtro's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Gender
    male
    Location
    Location Location Location!
    Posts
    3,328
    Reputation
    1175
    Thanks
    477
    My Mood
    Yeehaw
    Unless you're going to be rendering alot, just buy 8 gig's and not from a private Chinese company pl0x :\ I got 16 gig's and I never managed to get past 14.. even with multiple VM's running lol..



  13. #27
    VandalisM01's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Gender
    male
    Posts
    15
    Reputation
    10
    Thanks
    1
    Faster ram

  14. #28
    𝕡𝕠𝕔𝕜𝕖𝕥𝕤 𝕤𝕠 𝕗𝕒𝕥
    Admin
    arunforce's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Gender
    male
    Location
    A place for amigos
    Posts
    22,714
    Reputation
    3409
    Thanks
    10,678
    My Mood
    Yeehaw
    Quote Originally Posted by devilscorner View Post
    wow you're really dumb to reply, see how your usage is just up to 7.2gb and i don't even know what you are doing, , did it reach 8gb??

    if its hard editing of some things then 16gb would be sufficient and wow 1333Mhz speed you really should change that, those ram speed are for laptop rams

    and wow 32GB>>??? so what?? max ram doesn't give you boost on performance, jesus why do people think excess ram gives speed, if you have money to waste to make your ram 32gb just change that shitty cpu, even an i3-4130 have better performance than that.
    Autistic much?

    My memory usage is almost over 8 gigs all the time. Stop giving shitty advice.

    I don't think you are in any position to tell me how much ram I should or shouldn't have, cockweed. And FYI, my ram should be clocked at 1600 mhz (and/or maybe it is but windows is reading it wrong?), but I don't really care what speed it runs at, I'm not running math calculations or running a public server.

    Who said I think it gives excess performance? LOL. My processor kills yours and that shitty processor you listed.

    Cmon autistic son. I've been doing this shit a lot longer than you. Also, learn how to reply before you call other people dumb. /fp



    v1.96 - Tutorials, Upgraded Town, Def Revamp
    v1.97 - Cutscenes/Quests, Friend List
    v1.98 - Classes, Necklace/Rings
    v1.99 - Guilds
    v2.00 - Open Beta


  15. #29
    Expert at leaving women disappointed physically and emotionally.
    Premium Seller
    Premium Member
    Minionforce
    Wyo's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Gender
    female
    Location
    Tijuana
    Posts
    23,298
    Reputation
    3511
    Thanks
    3,641
    My Mood
    Lurking
    Quote Originally Posted by arunforce View Post


    Autistic much?

    My memory usage is almost over 8 gigs all the time. Stop giving shitty advice.

    I don't think you are in any position to tell me how much ram I should or shouldn't have, cockweed. And FYI, my ram should be clocked at 1600 mhz (and/or maybe it is but windows is reading it wrong?), but I don't really care what speed it runs at, I'm not running math calculations or running a public server.

    Who said I think it gives excess performance? LOL. My processor kills yours and that shitty processor you listed.

    Cmon autistic son. I've been doing this shit a lot longer than you. Also, learn how to reply before you call other people dumb. /fp
    teach 2 reply son
     
    I smoke dix daily.
    I am Dix, and Arun is my master.
    I'M #1 NIGXMAS SCAMMER

  16. #30
    Assistive's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Gender
    male
    Location
    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Posts
    6,338
    Reputation
    705
    Thanks
    1,459
    My Mood
    Amused
    So I started this thread with asking about what kind of RAM I should get.
    It ends in me needing a new Motherboard and CPU.

    I fucking hate computers.

    "Dab is a Shitposting Retard" - Boombox 2016
     


Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. Core i7 or more RAM?
    By crappy74 in forum General
    Replies: 11
    Last Post: 09-19-2011, 06:55 AM
  2. [Tutorial] Allocating More Ram Towards Java! [WINDOWS]
    By Skyline. in forum Minecraft Tutorials
    Replies: 3
    Last Post: 09-18-2011, 10:21 AM
  3. MORE RAM
    By -PoisonedG- in forum General
    Replies: 42
    Last Post: 09-04-2011, 02:37 AM
  4. Does more ram increase processor GHz?
    By mrkiller2011 in forum General
    Replies: 9
    Last Post: 06-20-2011, 10:07 AM
  5. How to tell if you need more RAM...
    By mostwanted in forum Programming Tutorials
    Replies: 5
    Last Post: 07-16-2009, 08:46 PM