Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Dylan's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Gender
    male
    Location
    AnimeBytes
    Posts
    1,830
    Reputation
    300
    Thanks
    1,906
    My Mood
    Sleepy

    Trying to set up dual monitors

    1) I have a ACER AL1916 LCD MOnitor
    2) I went and bought a new VGA cord from radioshack yesterday.

    So, I have a monitor I want to use as a 2nd monitor and it doesn't work. I got 1 graphics card and it can run 2 monitors. I plug it on turn on monitor and it says no signal. I check the cord and plug it in tightly. Still doesn't work. Any tips I can try?

    NewsForce December 2015 - April 2016
    Premium Member April 2013 - Current
    MPGH Member March 2013 - Current



  2. #2
    MOST PLAYED's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Gender
    male
    Posts
    326
    Reputation
    25
    Thanks
    55
    Is the second monitor set to the right mode?

  3. #3
    Assistive's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Gender
    male
    Location
    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Posts
    6,338
    Reputation
    705
    Thanks
    1,459
    My Mood
    Amused
    Didn't you just break your PC like yesterday?

    "Dab is a Shitposting Retard" - Boombox 2016
     


  4. #4
    𝕡𝕠𝕔𝕜𝕖𝕥𝕤 𝕤𝕠 𝕗𝕒𝕥
    Admin
    arunforce's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Gender
    male
    Location
    A place for amigos
    Posts
    22,707
    Reputation
    3409
    Thanks
    10,674
    My Mood
    Yeehaw
    Both monitors need to be plugged in the graphics card, one can't be plugged in the mobo.



    v1.96 - Tutorials, Upgraded Town, Def Revamp
    v1.97 - Cutscenes/Quests, Friend List
    v1.98 - Classes, Necklace/Rings
    v1.99 - Guilds
    v2.00 - Open Beta


  5. #5
    Scotia's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Gender
    male
    Location
    boards.4chan.org/cm/
    Posts
    6,583
    Reputation
    1166
    Thanks
    1,721
    My Mood
    Relaxed
    >vga

    ughhhh...

  6. #6
    Doc's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Gender
    female
    Location
    In your meatus
    Posts
    23,573
    Reputation
    2920
    Thanks
    5,343
    My Mood
    Twisted
    Quote Originally Posted by Scotia View Post
    >vga

    ughhhh...
    What's wrong with VGA?

  7. #7
    Scotia's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Gender
    male
    Location
    boards.4chan.org/cm/
    Posts
    6,583
    Reputation
    1166
    Thanks
    1,721
    My Mood
    Relaxed
    Quote Originally Posted by Doc View Post


    What's wrong with VGA?
    Limited resolutions, colour limitations and the fact that it's over 25 years old all add up into one awful little package that should be banished and never be seen again, instead of a VGA cable being included in almost every Monitor box, why not include something ethical like a DVI or HDMI cable instead of that horrible thing.

  8. #8
    Doc's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Gender
    female
    Location
    In your meatus
    Posts
    23,573
    Reputation
    2920
    Thanks
    5,343
    My Mood
    Twisted
    Quote Originally Posted by Scotia View Post


    Limited resolutions, colour limitations and the fact that it's over 25 years old all add up into one awful little package that should be banished and never be seen again, instead of a VGA cable being included in almost every Monitor box, why not include something ethical like a DVI or HDMI cable instead of that horrible thing.
    DVI supports only two resolutions above VGA (which can handle up to 2560x1600, and any res above that requires a more complicated connected like DP2.0). Also VGA has no colour limitations as that is handled on the GPU side...

  9. #9
    [SMA] Paradise`'s Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Gender
    male
    Location
    NOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOBNOOB
    Posts
    8,885
    Reputation
    1734
    Thanks
    3,004
    My Mood
    Blah
    For my dual monitors I purchased this https://www.ebay.com/itm/111378679889...%3AMEBIDX%3AIT an DVI Male to Female HDMI adapter, and connected that to my graphics card, and my 2nd monitor right next the open HDMI slot on the graphics card. It's simple.

  10. #10
    Apple`'s Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Gender
    male
    Location
    United Kingdom
    Posts
    1,362
    Reputation
    341
    Thanks
    640
    My Mood
    Amazed
    Make sure you've installed the Drivers for the card too, Otherwise it will say No signal

Similar Threads

  1. [Help Request] Dual monitor display
    By zsniprx in forum Hardware & Software Support
    Replies: 4
    Last Post: 07-06-2012, 03:44 PM
  2. Dual Monitors
    By Killian in forum General
    Replies: 28
    Last Post: 01-29-2011, 12:41 PM
  3. Nullz PYPQ bot settings for Dual Blader?
    By bryn1000 in forum MapleStory Hacks, Cheats & Trainers
    Replies: 1
    Last Post: 07-26-2010, 04:52 PM
  4. Dual monitor member
    By MRashikun in forum Spammers Corner
    Replies: 16
    Last Post: 07-10-2010, 08:38 PM
  5. Cool!!!MY DUAL MONITOR COMPUTER!!!
    By Xm8Ghost in forum General
    Replies: 1
    Last Post: 05-01-2010, 06:05 AM