Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    -Panda-'s Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Gender
    male
    Location
    Australia
    Posts
    1,741
    Reputation
    42
    Thanks
    203
    My Mood
    Bored

    New VRAM issue with latest Nvidia cards.

    So I haven't seen a post for this as of yet, but has anyone else seen the new issue. Being an owner of a new GTX 970 G1 Gaming (Not to brag..<3) I am pretty mad that It now can't be use to it's full capacity. Your guys thoughts/feels?

  2. #2
    Genesis's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Gender
    male
    Location
    Terra Australis
    Posts
    4,225
    Reputation
    1391
    Thanks
    2,512
    Not sure man, I've got the 980 G1 gaming and it's working fine.
    What resolution are you playing at, and how many screens are you using?

  3. #3
    -Panda-'s Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Gender
    male
    Location
    Australia
    Posts
    1,741
    Reputation
    42
    Thanks
    203
    My Mood
    Bored
    Quote Originally Posted by Genesis View Post
    Not sure man, I've got the 980 G1 gaming and it's working fine.
    What resolution are you playing at, and how many screens are you using?
    I am not sure if the 980s have the same issue but pretty much the VRAM is split into two parts: around 3.2gb and .8gb After all the use of the 3.2gb the card throttles and slows down. Obviously this will never affect me as 1 screen wont use more then 3gb of VRAM but not the point.
    Here's the Article. https://www.pcper.com/news/Graphics-C...B-Memory-Issue


    - - - Updated - - -

    Oh Also that's my understanding of it I could be wrong? :3

  4. #4
    Genesis's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Gender
    male
    Location
    Terra Australis
    Posts
    4,225
    Reputation
    1391
    Thanks
    2,512
    Quote Originally Posted by PandaThePro View Post
    I am not sure if the 980s have the same issue but pretty much the VRAM is split into two parts: around 3.2gb and .8gb After all the use of the 3.2gb the card throttles and slows down. Obviously this will never affect me as 1 screen wont use more then 3gb of VRAM but not the point.
    Here's the Article. https://www.pcper.com/news/Graphics-C...B-Memory-Issue


    - - - Updated - - -

    Oh Also that's my understanding of it I could be wrong? :3
    It seems you really only have two options until Nvidia rolls out a driver update that fixes it.
    - Take it back to the store citing the issue, provide the link to the article.
    - Don't play demanding games :P

    Really sucks that you can't use the 970 to it's full potential, even though it's the 980's slightly smaller brother it's still a beast.

  5. #5
    -Panda-'s Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Gender
    male
    Location
    Australia
    Posts
    1,741
    Reputation
    42
    Thanks
    203
    My Mood
    Bored
    Quote Originally Posted by Genesis View Post


    It seems you really only have two options until Nvidia rolls out a driver update that fixes it.
    - Take it back to the store citing the issue, provide the link to the article.
    - Don't play demanding games :P

    Really sucks that you can't use the 970 to it's full potential, even though it's the 980's slightly smaller brother it's still a beast.
    Yeah looks like I'll just have to wait for an update, really sucks :L

  6. #6
    Doc's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Gender
    female
    Location
    In your meatus
    Posts
    23,573
    Reputation
    2920
    Thanks
    5,343
    My Mood
    Twisted
    It's a none issue. Less than 1% of owners have ever seen a performance drop when accessing the secondary VRAM partition. In fact up until last week there wasn't a single report of any kind of performance dip. It wasn't until someone used a synthetic benchmark to force the used of the secondary partition that people actually cared. Since then people have been creating unrealistic benchmarks and using such benchmarks as proof of there being some kind of fault (it's not even a fault but an inherent part of the 970 being a downsized 980). If your frames are high you shouldn't care.

  7. The Following User Says Thank You to Doc For This Useful Post:

    Genesis (01-25-2015)

  8. #7
    -Panda-'s Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Gender
    male
    Location
    Australia
    Posts
    1,741
    Reputation
    42
    Thanks
    203
    My Mood
    Bored
    Quote Originally Posted by Doc View Post
    It's a none issue. Less than 1% of owners have ever seen a performance drop when accessing the secondary VRAM partition. In fact up until last week there wasn't a single report of any kind of performance dip. It wasn't until someone used a synthetic benchmark to force the used of the secondary partition that people actually cared. Since then people have been creating unrealistic benchmarks and using such benchmarks as proof of there being some kind of fault (it's not even a fault but an inherent part of the 970 being a downsized 980). If your frames are high you shouldn't care.
    You are saying I should care about a $500 GPU. Ofc I am going to care if I paid for 4gb of VRAM I want 4gb of VRAM. Also of course no one has really notice as it will hardly go over 3gb of use but still not the point.

  9. #8
    Hachikuji's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Gender
    male
    Posts
    1,619
    Reputation
    313
    Thanks
    237
    Quote Originally Posted by PandaThePro View Post
    So I haven't seen a post for this as of yet, but has anyone else seen the new issue. Being an owner of a new GTX 970 G1 Gaming (Not to brag..<3) I am pretty mad that It now can't be use to it's full capacity. Your guys thoughts/feels?
    please change your font color

  10. #9
    -Panda-'s Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Gender
    male
    Location
    Australia
    Posts
    1,741
    Reputation
    42
    Thanks
    203
    My Mood
    Bored
    Quote Originally Posted by Hachikuji View Post


    please change your font color
    Why?
    /2short

  11. #10
    Hachikuji's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Gender
    male
    Posts
    1,619
    Reputation
    313
    Thanks
    237
    Quote Originally Posted by PandaThePro View Post
    Why?
    /2short
    it's not pleasant to read

  12. #11
    -Panda-'s Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Gender
    male
    Location
    Australia
    Posts
    1,741
    Reputation
    42
    Thanks
    203
    My Mood
    Bored
    Quote Originally Posted by Hachikuji View Post


    it's not pleasant to read
    Is this better for you. Mi' Lord.

  13. The Following 2 Users Say Thank You to -Panda- For This Useful Post:

    Hachikuji (01-26-2015),outrunbigdaddy1 (01-26-2015)

  14. #12
    flameswor10's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Gender
    male
    Posts
    12,528
    Reputation
    981
    Thanks
    10,406
    My Mood
    In Love
    Quote Originally Posted by PandaThePro View Post
    Is this better for you. Mi' Lord.
    Fuck yes .
    No I do not make game hacks anymore, please stop asking.

  15. #13
    -Panda-'s Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Gender
    male
    Location
    Australia
    Posts
    1,741
    Reputation
    42
    Thanks
    203
    My Mood
    Bored
    Quote Originally Posted by flameswor10 View Post
    Fuck yes .
    Yeah cos ya know who cares about the fucking topic.

  16. #14
    Jew's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Gender
    male
    Location
    <dd style="overflow: hidden;">here</dd>
    Posts
    3,864
    Reputation
    289
    Thanks
    2,162
    My Mood
    Amazed
    Quote Originally Posted by PandaThePro View Post
    Yeah cos ya know who cares about the fucking topic.
    if it doesnt work.

    RMA
    Vouch thread





     

    Quote Originally Posted by foginho81 View Post
    Hello guys,5 mins ago i dowloaded this program, in 2 minutes i cracked an account, so i purchased Premium for supporting and have unlimited features!

    A+++ Tool GREAT CODER!
    Quote Originally Posted by shadowkiller198 View Post
    I just purchased a Premium account and I haven't had any problems with it!

    Quote Originally Posted by ImShan View Post
    Vouch for this guy!

    I just bought premium and works pretty good.
    Quote Originally Posted by SiiKFO View Post
    Vouch bought premium works very well
    Quote Originally Posted by DarkBlade324 View Post
    vouch i just bought premium it works great
    Quote Originally Posted by coolzombiesg View Post
    Vouch for him

    I just bought premium and works pretty good.
    Quote Originally Posted by KaizoPvP View Post
    VOUCHE: Yep, you are a legit seller, and I like the stuff you do.
    Quote Originally Posted by BTNGaming View Post
    Premium Purchased

  17. #15
    flameswor10's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Gender
    male
    Posts
    12,528
    Reputation
    981
    Thanks
    10,406
    My Mood
    In Love
    Quote Originally Posted by PandaThePro View Post
    Yeah cos ya know who cares about the fucking topic.
    I'm more inclined to read your post if I don't have to squint my eyes to read it.
    No I do not make game hacks anymore, please stop asking.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. [Help Request] Need someone with a nVidia GFX card, Visual Studio and some debugging knowlegde
    By blubbers in forum Vindictus Help
    Replies: 7
    Last Post: 11-25-2011, 06:48 AM
  2. [Help Request] issues with the new pie
    By Aastall in forum Vindictus Help
    Replies: 18
    Last Post: 08-10-2011, 04:27 AM
  3. private server issue with new dlc
    By user_error in forum Call of Duty Modern Warfare 2 Private Servers
    Replies: 0
    Last Post: 07-14-2010, 04:27 PM
  4. Bulding a hack and got some issue with pointers
    By TheRedEye in forum WarRock - International Hacks
    Replies: 8
    Last Post: 05-16-2007, 05:43 PM