Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Roguea's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Gender
    male
    Posts
    104
    Reputation
    10
    Thanks
    70

    30 FPS limit issue

    Since the new build 13.2, there is an issue with the FPS limit when you play rotmg through the AssembleeGameClient link or a hacked client.



    You can check it on your own.

    60 FPS if you play through this link:
    https://www.realmofthemadgod.com/AGCLoader1367279130.swf

    30 FPS if you play through this link:
    https://www.realmofthemadgod.com/Asse...1367279130.swf

    It's not a big deal, since you can increase the FPS by clicking on the stat window... but it's annoying to click 30 times everytime you refresh the game.

    Does anyone have an idea how to fix this 30 fps limit?
    Last edited by Roguea; 05-20-2013 at 05:43 AM.

  2. #2
    krazyshank's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Gender
    male
    Location
    RealmStock
    Posts
    2,589
    Reputation
    467
    Thanks
    16,666
    My Mood
    Angelic
    That's a very interesting find...

    Accepting PayPal - Bitcoin - Giftcards - Items:

    Find it here: MPGH Sales Thread

  3. #3
    Knorrex's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Gender
    male
    Location
    ~
    Posts
    517
    Reputation
    15
    Thanks
    975
    My Mood
    Angelic
    No one has got any ideas?

  4. #4
    Roguea's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Gender
    male
    Posts
    104
    Reputation
    10
    Thanks
    70
    Anyone figured it out yet on how to adjust the default limit to 60 fps?

  5. #5
    JustAnoobROTMG's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Gender
    male
    Posts
    1,916
    Reputation
    185
    Thanks
    18,230
    Code:
    this.xml.fps="FPS: "+this.fps+" / "+stage.frameRate;
    this.xml.mem="MEM: "+this.mem;
    this.xml.memMax="MAX: "+this._-06s;
    this.fps=0;
    
    and 
    
    private function _-1-1(param1:MouseEvent) : void {
             var _loc4_:* = true;
             var _loc5_:* = false;
             if(mouseY/height<0.5)
             {
                stage.frameRate--;
             }
             else
             {
                stage.frameRate++;
             }
             this.xml.fps="FPS: "+this.fps+" / "+stage.frameRate;
             this.text.htmlText=this.xml;
          }
    This is all about stage.framerate.

    Stage - Adobe ActionScript® 3 (AS3 ) API Reference

    By default the rate is set to the frame rate of the first SWF file loaded.
    When you play rotmg on the website the first swf loaded is the "loader", not directly the "client".


    Dynamically Adjust the Frame Rate of a Flash Animation

    According to a study, the in browser Flash Player will cap out at 60 fps.
    Maybe its related.

    FYi, i cant display this console whatever key i press (i tried ALL my keyboard's keys) ..
    Last edited by JustAnoobROTMG; 06-12-2013 at 05:50 AM.
    Due to a recent DMCA takedown attempt we had to remove Faintmako brain. Please do not paid attention to what he say or do.


  6. #6
    Knorrex's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Gender
    male
    Location
    ~
    Posts
    517
    Reputation
    15
    Thanks
    975
    My Mood
    Angelic
    Quote Originally Posted by JustAnoobROTMG View Post
    FYi, i cant display this console whatever key i press (i tried ALL my keyboard's keys)
    You mean the console that was displayed in testing when pressing esc?

  7. #7
    nilly's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Gender
    male
    Posts
    2,652
    Reputation
    155
    Thanks
    13,983
    My Mood
    Angelic
    Is it selfish to save the solution to this problem for the client I plan on releasing in the future?
    Be careful, stray too far from the pack and you'll get lost.

  8. #8
    Knorrex's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Gender
    male
    Location
    ~
    Posts
    517
    Reputation
    15
    Thanks
    975
    My Mood
    Angelic
    Quote Originally Posted by nilly View Post
    Is it selfish to save the solution to this problem for the client I plan on releasing in the future?
    Was gonna post the solution, I'll leave the glory to you

  9. #9
    JustAnoobROTMG's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Gender
    male
    Posts
    1,916
    Reputation
    185
    Thanks
    18,230
    I fear this solution is very easy. Tried one, but i cant see if it works
    Due to a recent DMCA takedown attempt we had to remove Faintmako brain. Please do not paid attention to what he say or do.


  10. #10
    DatCoder's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Gender
    male
    Posts
    265
    Reputation
    10
    Thanks
    178
    My Mood
    Inspired
    But why i that an issue anyway? I mean you wouldn't notice the difference, is it something psychological?

  11. #11
    Knorrex's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Gender
    male
    Location
    ~
    Posts
    517
    Reputation
    15
    Thanks
    975
    My Mood
    Angelic
    To me the difference between 30 and 60 fps in pretty obvious, I guess that happens only if you are used to playing at a stable 60 fps.

  12. #12
    Roguea's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Gender
    male
    Posts
    104
    Reputation
    10
    Thanks
    70
    Great to hear that some of you got already a solution for the 30 fps issue. I'm looking forward whenever you feel like releasing it.

    Yes, for me, the difference between 30 fps and 60 fps is kind of big... 30 fps makes rotmg very shaky.

  13. #13
    nilly's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Gender
    male
    Posts
    2,652
    Reputation
    155
    Thanks
    13,983
    My Mood
    Angelic


    Get swix (google: swix flash). Goto View -> Movie XML. Edit the fps part and save. If it doesn't save correctly you might need to press the play button first before saving.
    Be careful, stray too far from the pack and you'll get lost.

  14. The Following 13 Users Say Thank You to nilly For This Useful Post:

    059 (02-28-2015),CrazyJani (06-12-2013),Cryogen235 (11-07-2013),emailbrandon (06-12-2013),fup235 (06-12-2013),maat7043 (06-12-2013),matt123lol (06-12-2013),MickelJ (06-12-2013),Milky Way (06-13-2013),Roguea (06-12-2013),WTFXD185 (06-12-2013),Zasx (07-16-2013),Zong14 (11-07-2013)

  15. #14
    cehrenr's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Gender
    male
    Posts
    453
    Reputation
    19
    Thanks
    1,234
    Quote Originally Posted by nilly View Post


    Get swix (google: swix flash). Goto View -> Movie XML. Edit the fps part and save. If it doesn't save correctly you might need to press the play button first before saving.
    The fact that that tab says "deobf" scares me o.O

  16. #15
    krazyshank's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Gender
    male
    Location
    RealmStock
    Posts
    2,589
    Reputation
    467
    Thanks
    16,666
    My Mood
    Angelic
    Quote Originally Posted by cehrenr View Post
    The fact that that tab says "deobf" scares me o.O
    That doesn't even make sense.

    Accepting PayPal - Bitcoin - Giftcards - Items:

    Find it here: MPGH Sales Thread

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. [Solved] FPS ISSUES
    By AlliX in forum Call of Duty Black Ops 2 Help
    Replies: 3
    Last Post: 01-25-2013, 04:35 PM
  2. Is there FPS Limiter
    By PasterOfMuppets in forum CrossFire Discussions
    Replies: 9
    Last Post: 05-28-2012, 04:29 PM
  3. CURSE Issue......
    By Beer_Hunter in forum General
    Replies: 8
    Last Post: 09-03-2006, 07:15 PM
  4. Low FPS on a TOP NOTCH PC
    By AN1MAL in forum Hardware & Software Support
    Replies: 6
    Last Post: 08-31-2006, 11:15 AM
  5. Iet Fps :o
    By i eat trees in forum General
    Replies: 41
    Last Post: 01-26-2006, 07:24 PM